Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Menas salas trasē nositas TT motosacīkšu leģenda

Juris Grīns
Juris Grīns

Menas salas trasē nositas TT motosacīkšu leģenda
Tēva un dēla Bellu ekipāža
Foto: crash.net

Vēl divi sportisti gājuši bojā avārijās bēdīgi slavenajā Menas salas TT trasē. Viens no viņiem ir šo sacensību bijušais uzvarētājs Ījans Bells.

58 gadus vecais Bells bija šosejas blakusvāģu klases braucējs no Lielbritānijas. Viņa dzīvība aprāvās pēc avārijas "Sidecar" klases sacensību otrajā braucienā. Sacensībās pieredzējušais sportists šogad startēja kopā ar savu dēlu Karlu Bellu, kurš negadījumā neesot cietis.

Ījans Bells Menas salas TT sacīkstēs debitēja 1995. gadā, toreiz saņemot labākā debitanta balvu. Piecas reizes viņam izdevies kāpt uz pjedestāla, 2003. gadā izcīnot uzvaru.

Ikdienā Bells bija motociklu tirgotājs, bija precējies, un bez tēva tagad palikuši divi bērni.

Tāpat bojā gājis "Senior" klases braucējs Endrjū Soars. 32 gadus vecais brits, kurš savulaik uzvarējis "Manx Grand Prix" senioru sacīkstēs, piedzīvoja kritienu finālsacensību laikā.

Soaram bija pieredze Menas salas bīstamajos ceļos, lai gan TT sacīkstēs viņš pirmo reizi startēja pērn.

Līdz ar to, šogad Menas salā nositušies četri sportisti, kā arī viens līdzjutējs, kurš cieta ceļu satiksmes negadījumā šajā pašā trasē, kas izveidota uz publiskajiem ceļiem un ir atvērta publikai, kad tajā nenotiek sacīkstes.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News