Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Smagi iedragātas MX2 čempiona Vialles izredzes uz vēl vienu titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Smagi iedragātas MX2 čempiona Vialles izredzes uz vēl vienu titulu
Toms Vialle. Foto: KTM

Pagājušā gada pasaules motokrosa čempions MX2 klasē Toms Vialle paziņojis, ka nevarēs piedalīties šonedēļ Nīderlandē gaidāmajā posmā, jo turpinās ārstēt salauzto roku. Līdz ar to vēl vairāk iedragātas jaunā un talantīgā francūža izredzes aizstāvēt titulu.

Vialle jauno sezonu uzsāka lieliski, izcīnot uzvaras Krievijā notikušā pirmā posma abos braucienos, bet pirms nākamajām sacīkstēm treniņa laikā piedzīvoja kritienu un guva nelielu labās rokas lūzumu. Lai gan viņš cerēja, ka varēs startēt, Lielbritānijā finālsacīkstes nācās izlaist, savukārt trešajā posmā Itālijā sportists startēja vien pirmajā braucienā, ko nepabeidza. Sāpes bijušas pārāk lielas.

Ārsti rekomendējuši "Red Bull KTM Factory Racing" komandas braucējam kādu laiku ievērot miera režīmu, lai trauma ātrāk un pilnvērtīgāk varēt sadzīt. Šobrīd roka jau gandrīz sadzijusi, bet lielāka slodze varētu nozīmēt, ka savainojums atkal liek par sevi manīt.

Līdz ar to Vialle nestartēs šonedēļ Nīderlandē gaidāmajā pasaules čempionāta posmā, bet cer būt uz starta 25. jūlijā Čehijā.

"Posms Osas trasē pienācis pārāk ātri," atzīst Vialle. "Kauls vēl nav sadzijis simtprocentīgi, tāpēc mazliet jānogaida, pirms atkal varēšu trenēties un startēt sacīkstēs. Nākamnedēļ paredzēta vēl viena pārbaude, un es ceru, ka Loketā varēšu būt uz starta."

MX2 klases kopvērtējumā Vialle šobrīd ieņem tikai 11. pozīciju un jau 63 punktus zaudē sezonas līderim, komandas biedram Matijam Gvadanini.

MX2 kopvērtējums pirms 3. posma

VietaBraucējsValstsMotociklsPunkti
1.Matija GvadaniniItālijaKTM113
2.Maksims RenūFrancijaYamaha111
3.Rubens FernandessSpānijaHonda108
4.Matīss BoisramsFrancijaKawasaki105
5.Roans van de MūsdijksNīderlandeKawasaki99
6.Tibū BenistānsFrancijaYamaha80
7.Renē HofersAustrijaKTM79
8.Simons LāngenfeldersVācijaGasGas70
9.Jago GērtssBeļģijaYamaha67
10.Džeds BītonsAustrālijaHusqvarna67

Izmantotie resursi:
mxgp.com

     [+] [-]

, 2021-07-15 19:08, pirms 3 gadiem
Nebūs jāiet nākamgad uz mxgp.