Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Eglītis par motošosejas sacīkstēm Anglijā: "Līmenis ir augsts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Eglītis par motošosejas sacīkstēm Anglijā: "Līmenis ir augsts"
Jānis Eglītis "Cadwell Park" trasē
Foto: no sportista arhīva

Turpinot savu spēju pilnveidošanu ārvalstīs, latviešu motošosejas braucējs Jānis Eglītis nesen piedalījās sacensībās Linkolnšīrā, Anglijā. Lai gan vienā no braucieniem piedzīvota avārija, uzrādītais ātrums un sasniegtie rezultāti vieš cerības, tāpat gūtā kārtējā vērtīgā pieredze.

Sacensības rīkoja moto klubs "Thundersport GP" un tās notika "Cadwell Park" trasē, Lielbritānijā. Sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" sportists pastāstīja par piedzīvoto.

Jānis Eglītis:

"Šī bija pirmā reize, kad piedalījos šī kluba rīkotajās sacensībās. Runā, ka tieši "Thundersport" ir stiprākās klubu sacensības, pirms Anglijas čempionāta. Tāpēc vēlējos izmēģināt spēkus.

Startēju ātrākajā 600cc klasē. Pēc kvalifikācijas ierindojos 11. pozīcijā, sapratu, ka līmenis ir augsts, pirmajās pozīcijās bija Anglijas čempionāta braucēji.

Pirmajā braucienā izdevās starts, atrados desmitajā vietā, tomēr piektajā aplī braucējs priekšā piedzīvoja kritienu, un es uzskrēju virsū viņa mocim, arī piedzīvoju kritienu un izstājos no brauciena.

Nākošajā dienā bija vēl divi braucieni. Otrajā braucienā mazliet sliktāks starts, cīnījos par pirmo desmitnieku, bet finišēju 11. pozīcijā. Trešais brauciens līdzīgs kā otrais, cīnījos par pirmo desmitnieku, finišā atkal 11. pozīcija.

Jāpiezīmē, ka startēju ar standarta motociklu un visos braucienos pietrūka motocikla jauda, lai cīnītos par augstākām pozīcijām, jo klasē, kurā startēju, nebija aizliegts veikt motocikla jaudas uzlabošanu."

Jānis Eglītis šogad plāno piedalīties arī citās motošosejas sacensībās ārzemēs, ar mērķi jau tuvākajā nākotnē startēt Anglijas čempionātā.

     [+] [-]

, 2016-06-14 17:12, pirms 8 gadiem
Biju uz British superbaikiem Silverstonaa 2015.gada oktobrii...
Limenis - motoGP, ne zemaks.
Lai veicas, bet labak pabrauc kadu laiku anglu klubu gonkaas, ala.Thundersport.