Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rupeiks/Liepiņš nodrošinājuši Latvijas čempionu titulu blakusvāģu motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rupeiks/Liepiņš nodrošinājuši Latvijas čempionu titulu blakusvāģu motokrosā
Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš. Foto: LaMSF

Uz Latvijas čempionāta pēdējo posmu motokrosā, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Cēsīs, kā čempioni blakusvāģu klasē dosies Māris Rupeiks ar līdzbraucēju Kasparu Liepiņu.

Viņi sev Latvijas čempionāta medaļas nodrošināja jau pirmspēdējā Madonas posmā, kurā ieguva pietiekami daudz punktu, lai priekš tuvākajiem sekotājiem būtu nenoķerami.

Uz Cēsīm “MX Moduls” komandas vīri dodas ar 65 punktu pārsvaru par tuvākajiem sekotājiem lietuviešu ekipāžu Tomass Baltušis/Mantvīdas Baltušis, kuri tāpat kā Rupeiks/Liepiņš jau vietu uz goda pjedestālu sezonas kopvērtējumā ir nopelnījuši.

Toties par bronzas medaļu cīņa atlikušajā posmā solās būt diezgan asa. Šobrīd trešajā pozīcijā atrodas brāļi Daniels un Bruno Lielbārži (KTM Motofavorīts), bet tā kā viņi nedēļas nogalē būs Vācijā, kur cīnīsies par pasaules čempionāta ieskaites punktiem, paspēkoties par goda pjedestālu dota veselām četrām ekipāžām.

Iespēja sezonu noslēgt kā Latvijas čempionāta trešās vietas ieguvējiem ir Markusam Auniņam/Lotāram Aleksejevam (Tukuma motoklubs TMK), lietuviešiem Jonam Pirtinam/ Viktorijai Vareikaitei, Kasparam Lubganam/Oskaram Dūdenam (Kristera Serģa Motoklubs) un Jānim Sedleniekam/Ģirtam Indrijaitim (MK ASB). Pats interesantākais, ka visas šīs ekipāžas vienu no otras šķir tikai daži punkti.

Arī Kvadriciklu klasē Latvijas čempiona titula liktenis ir izlemts. Jau pēc Madonas posma ar izcīnīto zelta medaļu tika sveikts sešpadsmit gadus vecais Kārlis Neija (KTM Motofavorīts). Ja Kvadru čempions jau ir zināms, tad par vicečempiona titulu cīņa vēl stāv priekšā. Uz to pretendē trīskārtējais Latvijas čempions Matīss Palēvics (Rodeo MX) un Kārlis Lizanders (Saldus motoklubs). Viņus šķir 16 punkti.

Latvijas motokrosa čempionāta posmu no Cēsīm visas dienas garumā tiešraidē varēs verot TV kanālā “Best4Sport TV”.