Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Arbidāns: "Neija, Palēvics un Lizanders ir ātrākie un stabilākie braucēji Latvijā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Arbidāns: "Neija, Palēvics un Lizanders ir ātrākie un stabilākie braucēji Latvijā"
Kārlis Neija. Foto: LaMSF

Jau pēc nepilna mēneša Čingoli, Itālijā pulcēsies ātrākie kvadriciklu klases sportisti no visas pasaules, lai pārstāvētu savu valsti Nāciju kausa sacensībās. Zem Latvijas karoga šajās motokrosa Olimpiskajā spēlēs startēs Matīss Palēvics, Kārlis Lizanders un Kārlis Neija.

Pretendentu sarakstā sākotnēji figurēja pieci sportistu vārdi – trīskārtējais Latvijas čempions Matīss Palēvics (Rodeo MX), šā gada čempions Kārlis Neija (KTM Motofavorīts), pērnā gada izlases dalībnieks Reinis Bicāns (Kristera Serģa motoklubs), Kārlis Lizanders (Saldus motoklubs) un Kristians Jānis Sondors (MX Factory Latvia). Tomēr no šī sastāva bija jāizvēlas trīs.

“Būtībā viss tika atstāts pašu sportistu rokās, jo pēdējā vērtēšana notika Latvijas čempionāta Madonas posmā. Skatījāmies, kurš ir ātrākais un spēcīgākais. Neija, Palēvics un Lizanders ir Latvijas čempionāta kopvērtējuma TOP3 sportisti. Uz šo dienu viņi ir ātrākie un stabilākie braucēji Latvijā. Būtībā viņi paši izdarīja visu, lai izcīnītu vietu izlasē. Nedaudz nepaveicās Reinim Bicānam, viņam bija tehnikas ķibele, kas varbūt liedza Madonas posmā vēl sevi apliecināt, bet tā kā tas ir tehnisks sporta veids, šoreiz ir kā ir. Domāju, ka viņam vēl būs vēl kāda cita iespēja tikt izlasē – par to nav šaubu. Patīkami pārsteidza Kristians Sondors, kurš uzrādīja ātrāko kvalifikācijas laiku, bet braucienos šoreiz līdz galam viņam kaut kas nesanāca. Tur bija arī viena tehniska ķibele pirmajā braucienā, bet man patiešām liels prieks par viņu, jo viņš ir atgriezies, ņemot, ka viņam nav bijusi liela braukšanas pieredze šogad, tad nu rezultāts ir diezgan likumsakarīgs. Arī viņam būs citas iespējas. Es domāju, ka nākamgad viņš būs ļoti labs un spēcīgs braucējs, komentēja Latvijas kvadriciklu izlases vadītājs Jānis Arbidāns, kurš apliecināja, uz Itāliju komanda brauc ar mērķi cīnīties.

“Tas ir sports, tehnisks sports, darīsim visu maksimāli iespējamo, kas ir mūsu spēkos, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku rezultātu. “

No šogad Latvijas izlasē iekļautajiem braucējiem neviens iepriekš nav startējis Čingoli bāzētajā “Bartholomew Tittoni” trasē, tāpēc, lai labāk sagatavotos gaidāmajām sacensībām komandai pievienojies 2015. gada Eiropas čempions Edgars Meņģelis, kurš šo trasi zina diezgan labi.

“Izlasei būs koptreniņš ar Edgaru Meņģeli, kas notiks pēc pēdējā Latvijas čempionāta posma kādā no brīvajām dienām. Visticamāk šis treniņš tiks aizvadīts Dobelē, kas tāpat kā Čingoli arī ir cieta. Skaidrs, ka mums Latvijā nav līdzīgu trašu kā Itālijā, vismaz tādus teorētiskos knifiņus un visas citas lietas, kas Edgaram ir dodamas un padomā, noteikti uzklausīsim un smelsimies pēc iespējas vairāk informācijas. Vēlat mums veiksmi, pārējo mēs izdarīsim paši!”

Vēsturē augstāko rezultātu Nāciju kausā Latvijas izlase izcīnījusi 2015. gadā Vācijā, ierindojoties 2. vietā. Toreiz Latvijas krāsas aizstāvēja Edgars Meņģelis, Raivis Sootee un Kārlis Bole juniors.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv