Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kairoli uzvar MXGP posmā un kļūst par sezonas līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Kairoli uzvar MXGP posmā un kļūst par sezonas līderi
Foto: mxgp.com

Trešajās pēc kārtas Faencas trasē notikušajās sacīkstēs Itālijā uzvaru divu braucienu summā šodien izcīnīja "Red Bull KTM" komandas sportists Antonio Kairoli, kurš līdz ar to kļuvis par pasaules motokrosa čempionāta jauno līderi MXGP klasē.

Pirmajā braucienā uzvarēja Horhe Prado, kurš sacensību vadībā bija no pirmā līdz pēdējam aplim, kamēr viņa komandas biedrs Kairoli dažus apļus pirms finiša apdzina Džeremiju Sīveru un ierindojās otrajā vietā. Trešais finišēja "Monster Energy Yamaha" vienību pārstāvošais Sīvers.

Arī otrajā braucienā sākotnēji par līderi bija kļuvis Prado, tomēr vēlāk viņš pozīciju pa pozīcijai zaudēja. Jau piektajā aplī vadībā nokļuva "Team HRC" rūpnīcas pārstāvis Tims Gajsers, kurš arī kļuva par uzvarētāju, aiz sevis atstājot Kairoli, kamēr trešais šoreiz bija Romēns Fevrs no "Monster Energy Kawasaki".

Divu braucienu summā visvairāk punktus savāca Kairoli, kurš līdz ar to kļuva par Emīlijas-Romaņjas "Grand Prix" uzvarētāju, Gajseram ieņemot otro, bet Prado - trešo vietu.

Lietuvietis Armins Jasikonis no "Rockstar Energy Husqvarna" vienības pirmajā braucienā finišēja sestais, bet otrajā - tikai 13. vietā, un posmā viņam desmitais rezultāts. Igaunis Tanels Leoks punktus neizcīnīja.

Ņemot vērā, ka Džefrijs Herlingss traumas dēļ šobrīd sacīkstēs nevar startēt, par jauno līderi kopvērtējumā kļuvis Kairoli, bet Gajsers ir tikai septiņus punktus aiz viņa. Jasikonis pašlaik sestais, tomēr cīņa par trešo līdz septīto vietu ļoti saspringta.

MX2 klasē pirmajā braucienā uzvarēja šogad ļoti labu sniegumu rādošais "Monster Energy Yamaha" braucējs Jago Gērtss, kamēr otrajā braucienā ātrākais bija sezonas līderis Toms Vialle no "Red Bull KTM". Posmā abiem vienāds punktu skaits, bet Viallem uzvara, pateicoties uzvarai otrajā braucienā. Trešo vietu ieņēma Džeds Bītons no "Rockstar Energy Husqvarna".

Sezonas kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem MX2 ieskaitē Viallem 21 punkta pārsvars pār Gērtsu, bet trešajā vietā esošais Maksims Renū, kuram šajā posmā tikai devītais rezultāts, atpaliek ievērojami.

Pasaules motokrosa čempionāts turpināsies ar trim posmiem citā Itālijas trasē, Mantovā. Lombardijas "Grand Prix" risināsies 27. septembrī, bet pēc tam MXGP posmi notiks arī 30. septembrī un 4. oktobrī.

Emīlijas-Romaņjas "Grand Prix" rezultāti

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Antonio KairoliITAKTM44
2.Tims GajsersSLOHON41
3.Horhe PradoESPKTM40
4.Džeremijs SīversSUIYAM38
5.Romēns FevrsFRAKAW31
6.Mičels EvanssAUSHON31
7.Glens KoldenhofsNEDGAS29
8.Klemēns DesālsBELKAW26
9.Alesandro LupinoITAYAM25
10.Armins JasikonisLTUHUS23

MXGP kopvērtējums pēc 8. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Antonio KairoliITAKTM285
2.Tims GajsersSLOHON278
3.Džefrijs HerlingssNEDKTM263
4.Džeremijs SīversSUIYAM255
5.Horhe PradoESPKTM237
6.Armins JasikonisLTUHUS233
7.Glens KoldenhofsNEDGAS233
8.Romēns FevrsFRAKAW203
9.Gotjē PolēnsFRAYAM201
10.Klemēns DesālsBELKAW194
24.Pauls JonassLATHUS26
28.Kārlis SabulisLATKTM16

     [+] [-]

, 2020-09-13 20:21, pirms 4 gadiem
Eu Džeremijs uzvārdu nomainiijis? Pagājušo gadu biij zēvers🤔

     [+] [-]

, 2020-09-13 20:42, pirms 4 gadiem
richukpumpis rakstīja: Eu Džeremijs uzvārdu nomainiijis? Pagājušo gadu biij zēvers🤔
Haha, toč labs SC albatrosi tak