Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Miljonāra dēliņš vienkārši ir cilvēks bez mugurkaula"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Miljonāra dēliņš vienkārši ir cilvēks bez mugurkaula"
Elvijs Mucenieks un Jans Hendrikss
Foto: x99.lv

Vēl tikai aizvadītajā nedēļas nogalē mēs varējām vērot kā Jans Hendrikss un Elvijs Mucenieks cīnās par katru Stelpes metru un izcīna 2. vietu pasaules čempionāta posmā. Šī bija pēdējā reize kad mēs varējām redzēt šo duetu startējam kopā, jo Jans Hendrikss pavisam negaidīti ir publiski paziņojis par sadarbības izbeigšanu ar Elviju un viņa vietu turpmāk ieņems Bens van den Bogārts.

Bogārtam dalība Pasaules čempionāta aprāvās, kad ekipāžas pilots Bens Adriansens pasaules čempionāta posmā Vācijā guva traumu, dēļ kuras sezonai nācās pielikt punktu.

Vairāki mediji par sadarbības beigu iemeslu min saspīlētās attiecības starp abiem sportistiem, tomēr šim apgalvojumam grūti ir ticēt, jo kā saka gan pats Elvijs, gan Kaspars Stupelis, tad viņu attiecībās nav valdījusi saspīlētība un attiecības esot bijušas normālas. „Viņš vienkārši man piezvanīja un atklāja, ka manu vietu turpmāk ieņems van den Bogārts. Viņam pat īsti nebija ko teikt. Viņš vienkārši domā, ka ar van den Bogārtu spēs braukt pa priekšu.” stāsta Elvijs.

"Aizvadītā nedēļas nogale bija manas karjeras augstākais punkts. Tik daudz fantastisku momentu un lieliski rezultāti. Pēc divām dienām saņēmu zvanu no Jana un biju ārā no komandas. Tik vienkārši. Es cerēju, ka pēc trīs gadiem tā tomēr ir mana komanda un, ka esmu ieguvis tajā kādu respektu, bet es kļūdījos.

Es strādāju, lai varētu noalgot labākos blakusvāģu čaļus, kas man palīdzētu kļūt labākam un es jūtu, ka ar Kasparu katru gadu esmu progresējis.

Laikā, kad Janam bija problēmas ar redzi, es biju viņam klāt...3. vieta Pasaules čempionāta kopvērtējumā, par vairāk kā 50 punktiem atpaliekot no 4. vietas, un Beļģijas čempionāta līderi. Bet visi sezonas pjedestāli neesot pietiekami labi. Man tas ir liels šoks un vēl lielāks manai ģimenei un draugiem Latvijā, īpaši pēc aizvadītās nedēļas nogales. Es neko nevaru paskaidrot, man trūkst vārdu."

Arī Kaspars Stupelis, kurš Elviju ir trenējis pēdējos 3 gadus un kuram ar Elviju ir izveidojusies cieša draudzība atzīst, ka lēmums esot bijis negaidīts. „Man tāpat kā Elvijam tas bija liels šoks, lai gan sen jau pierādījies,ka mūsdienās nevar ticēt gandrīz praktiski nevienam. Manā skatījumā tā ir ļoti liela necieņa pret cilvēku, kurš tev ir uzticējis savu dzīvību uz motocikla un kurš tevi nav pievīlis un vienmēr ir bijis gatavs cīnīties kopā ar tevi. Neviensšajā sporta veidā nav pelnījis lielu naudu, ja to vispār var saukt par pelnīšanu.

Mēs trenējamies ļoti daudz, lai spētu izturēt lielās slodzes sacensībās, es Elvijam esmu palīdzējis fiziski sagatavoties pēdējos trīs gadus un viņš ir ļoti, ļoti progresējis - izcīnījis Beļģijas čempiona titulu, izcīnījis 3., 4. vietu Pasaules čempionāta kopvērtējumā, Beļģijas komandas sastāvā uzvarējis Eiropas Nāciju čempionātā, šogad ir droša 3. vieta Pasaules čempionāta kopvērtējumā un ir Beļģijas čempionāta punktu līderis. Manā skatījumā, ja Tu kaut ko sarunā, tad tev tas ir jādara līdz galam un tikai nākamajā sezonā vari kaut ko mainīt. Esmu Elvijam diezgan tuvu stāvoš cilvēks un komandā nav bijušas nekādas nesaskaņas, kas būtu par iemeslu, lai škirtos.

Miljonāra dēliņš ir vienkārši cilvēks bez mugurkaula un domā, ka var rīkoties dzīvē kā vēlās. Ļoti gribu domāt, ka mūsu mentalitāte to nespētu!”

Protams, katram stāstam ir divas puses un, lai arī Elvijs šobrīd neko daudz nevēlās atklāt par esošo situāciju, mums nav iemesla neticēt, ka pēkšņais lēmums ir bijis tikai Hendriksa savtīga iegriba.

Lai arī lēmums esot bijis pavisam negaidīts, Elvijam jau ir vairāki piedāvājumi un šobrīd viņš turpinās trenēties un, emocijām norimstot, pieņems lēmumu ko darīt tālāk. Kā saka pats Elvijs, tad dzīve turpinās.

Tādi puiši kā Elvijs ilgi nepaliks vieni un gan viņa draugi, gan komanda tic un zina, ka viss nokārtosies un mēs Elviju redzēsim arī turpmāk uz goda pjedestāla, cerams, apsteidzot Hendriksu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

     [+] [-]

, 2015-06-13 10:22, pirms 9 gadiem
Ceru ka Hendriksam tehnika tagad neklausis un bus daudz kibelu...nepatik velet sliktu,bet tas ir mazakais ko var velet...diemzel...un uz Kegumu lai nebrauc...tiks izsvilpts no visam pusem...

  +2 [+] [-]

, 2015-06-13 10:37, pirms 9 gadiem
Skaudība slikta lieta

     [+] [-]

, 2015-06-13 10:41, pirms 9 gadiem
Suņi rej,bet karavāna iet uz priekšu.

     [+] [-]

, 2015-06-13 11:33, pirms 9 gadiem
salty

     [+] [-]

, 2015-06-13 11:40, pirms 9 gadiem
Skaisti čalis protams izrīkojās bet viena pagale nedeg... Lai paliek visur arpus pjedestaliem to varu novelēt hendriksam...

  +2 [+] [-]

, 2015-06-13 13:16, pirms 9 gadiem
Laikā, kad Janam bija problēmas ar redzi, es biju viņam klāt...3. vieta Pasaules čempionāta kopvērtējumā, par vairāk kā 50 punktiem atpaliekot no 4. vietas, un Beļģijas čempionāta līderi

WTF

  +3 [+] [-]

, 2015-06-13 13:31, pirms 9 gadiem
Tāpēc jau pasaulē ir izgudroti juridiski līgumi...domāju, ka sportistam vienmēr ir jābūt brīvai izvēlei...ja grib nomainīt pārinieku, tad to , protams, var darīt - nav jau sieva...taču otrai pusei pienākas kompensācija par izmešanu no komandas... Elvijs naudu dabūja? Rakstā par to ne vārda...
Lai veicas turpmāk !

     [+] [-]

, 2015-06-13 13:50, pirms 9 gadiem
Sarauj, Muceniek ! Gribam Tevi redzēt jau Ķeguma posmaa.
Ceru, ka ieliksi Hendriksam !

     [+] [-]

, 2015-06-13 19:27, pirms 9 gadiem
Arsenich rakstīja: Ceru ka Hendriksam tehnika tagad neklausis un bus daudz kibelu...nepatik velet sliktu,bet tas ir mazakais ko var velet...diemzel...un uz Kegumu lai nebrauc...tiks izsvilpts no visam pusem...
tieši otrādi - jāvēl labu, bet Elvijam! Lai viņam veicas!

     [+] [-]

, 2015-06-13 22:30, pirms 9 gadiem
Jūtu līdzi Tev Elvij,bet no viņa Elvja puses būtu labāk pareizāk ja ietu tālāk ar paceltu galvu neviss skandinājis presē cik Jans ir slikts,gau galā ne jau no zila gaisa Jans vnk atšuva...