Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Meņģelis: "Ļoti ilgi trasē "taustījos" un nevarēju atrast pareizās sajūtas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Meņģelis: "Ļoti ilgi trasē "taustījos" un nevarēju atrast pareizās sajūtas"
Edgars Meņģelis
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Eiropas čempionātu kvadriciklu motokrosā nedēļas nogalē Dānijas pilsētā Slagelsē uzsāka četri sportisti no Latvijas. Kamēr Jāņa Saldava, Ričarda Zālītes un Kārļa Boles rezultātu bija pieticīgi, Edgars Meņģelis sezonu sācis ar uzvaru.

Sestdien, kad notika treniņbraucieni un kvalifikācija, kurā Meņģelis sasniedza otro labāko rezultātu, bijušas nelielas problēmas ar motocikla regulējumu, un to novēršanai veltīti lieli laika un darba resursi, kas devuši gaidīto rezultātu. Svētdien pirmā brauciena sākumā atkritis uz piekto vietu, latvietis aizcīnījās līdz otrajai pozīcijai finišā, kamēr otrajā braucienā jau spēja dominēt, pavadot vadībā visu sacīksti.

2015. gada Eiropas čempions Meņģelis šogad pārstāv Francijas vienību "By Rapport - PSR - BUD Racing". Slagelsē uz pjedestāla, ieņemot trešo vietu, kāpa arī viņa komandas biedrs Adrians Manžū. Otro vietu guva Džo Masens.

"Lielisks sākums čempionātam, noplenot vērtīgus punktus," stāsta Edgars Meņģelis. "Ļoti ilgi "taustījos" trasē, nevarēju atrast pareizās sajūtas uz kvadricikla. Ar komandu ieguldījām lielu darbu, lai izdotos sasniegt vēlamo rezultātu. Uzslavas mehāniķim Aleksim, jo arī komandas biedram, sev neierastā trasē, izdevās kāpt uz goda pjedestāla. Labā noskaņojumā dodos mājās un sākšu gatavoties nākošajam posmam. Paldies visiem, kuri atbalsta un jūt līdzi!"

Izcīnot 12. vietu pirmajā braucienā, bet otrajā paliekot bez punktiem, pie 20. vietas summā tika Jānis Saldavs. Savukārt 19. vietu abos braucienos guva Ričards Zālīte, kuram summā 22. pozīcija.

"Pirmais posms Eiropas čempionātā noslēdzies," stāsta Ričards Zālīte. "Pirmajā dienā jutos labi un bija labi! Otrā diena iesākās ar ātrumkārbas problēmām iesildīšanās treniņā, bet mehāniķi izdarīja lielisku darbu, kas deva iespēju piedalīties finālbraucienos. Pirmajā braucienā pirmie apļi bija labi, tad kļūda, pāris slikti apļi, līdz atkal atradu savu ātrumu, spēju finišēt 19. vietā. Otrais brauciens ne tik labs, slikts starts, slikts brauciens, bet finišā 19. vieta. Kopvērtējuma 22. Liels paldies maniem mehāniķiem Ritvaram Laubertam un manam tēvam, kā arī treneriem Jānim Lapsiņam un Elvijam Muceniekam! Paldies visiem, kas mani atbalstīja."

Ļoti neveiksmīgi sezona sākusies Kārlim Bolem. Viņš tehnisku problēmu dēļ neizcīnīja nevienu punktu, paliekot pēdējā, 26. vietā.

"Aizvadot pirmo Eiropas čempionāta posmu, ieguvu 0 punktus, sakarā ar tehniskām problēmām abos braucienos," skaidro Kārlis Bole. "Tomēr tajā ir arī savs pozitīvais: apzinos, kur man jābūt un, cik ātri spēju braukt."

Sacensību apskats un rezultāti: Edgars Meņģelis triumfē Eiropas čempionāta...

Eiropas čempionāts kvadriciklu motokrosā šogad notiks sešu posmu ietvaros. Otrais posms 22. un 23. aprīlī Francijā, Kastelnē de Luī trasē, savukārt sezonas priekšpēdējās sacensības 30. un 31. jūlijā norisināsies Latvijā, Stelpes mototrasē.