Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Gints Filipsons: "Otrajā braucienā sanāca kārtīgi pacīnīties ar diviem somu sportistiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gints Filipsons: "Otrajā braucienā sanāca kārtīgi pacīnīties ar diviem somu sportistiem"
Gints Filipsons
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē motokrosa komanda "x99/Slīterāni" piedalījās L.A.M.A. rīkotajā sezonas atklāšanas posmā Raunā, kā arī Ķegumā notikušajā "Baltijas jūras Izaicinājuma kausa" izcīņā.

L.A.M.A. pirmais posms Raunā

Arī šogad sportistiem ir iespēja piedalīties Latvijas Alternatīvā Motosporta Asociācijas (L.A.M.A.) rīkotājā motokrosa čempionātā, un, kā ierasts, pirmais posms norisinājās Raunā. Noilgojušies pēc motokrosa, arī "x99/Slīterāni" komandas sportisti devās uz Raunu, lai piedalītos šajās sacensībās.

Uz Raunu bija devušies visi komandas Q50 braucēji – Kārlis Straubergs, Martins Puhaļskis un Artūrs Šneiders. Jaunākais komandas braucējs, Artūrs, cīnījās par Q50R klases kopvērtējumu. 1. braucienā pārliecinoša uzvara savā klasē, tomēr 2. braucienā pievīla tehnika, kas lika samierināties ar 2. vietu gan braucienā, gan dienas kopvērtējumā.

Kārlis un Martins šoreiz konkurenti viens otram, startējot Q50F klasē. Uz sacensībām bija ieradies abu spēcīgākais konkurents, Latvijas čempionāta līderis Markuss Augustovskis, kas arī izcīnīja uzvaru posmā. Tomēr Kārlis un Martins brālīgi sadalīja atlikušās vietas uz pjedestāla, Kārlim iegūstot 2. vietu posmā, bet Martinam – 3. vieta.

Pie starta, ar 22 citiem sportistiem no 65cc/85cc/85ccF/Pitbike klasēm, stājās Toms Virpačevs. Jau kvalifikācijā Toms sevi pieteica kā nopietnu pretendentu uz uzvaru, uzrādot ātrāko apļa laiku kvalifikācijā. Abos braucienos nācās piekāpties vien 85cc klases pārstāvim, taču dienas beigās uzvara 85ccF klasē.

Q OPEN klasi šoreiz pārstāvēja viens no komandas jaunpienācējiem – Edijs Bērtiņš. Gan braucienos, gan dienas kopvērtējumā Edijam 13. vieta un neatsverama pieredze, gatavojoties nākamajam Latvijas čempionāta posmam.

Uz sacensībām bija devušies arī Uvis Vasiļenko & Kaspars Krievs, pie starta barjeras stājoties kopā ar 14 citām blakusvāģu ekipāžām. Šoreiz vīriem 8 izrādījās maģiskais skaitlis, izcīnot 8. vietu gan braucienos, gan dienas kopvērtējumā. Kā atzina Uvis, tad: ”Pirmajā braucienā veiksmīgi tika aizvadīti pirmie apļi, noturoties 7. pozīcijā, bet pēc tam „piedzina” rokas un finišā 8. vieta.”

16+ klasē startēja Ričards Birģelis, kurš šogad aizvada savu pirmo sezonu, startējot Latvijas kausa Iesācēju klasē. Braucienos Ričardam 8. un 7. vieta, dienas kopvērtējumā atrodoties 7. pozīcijā.

Komanda visplašāk tika pārstāvēta OPEN F klasē, tajā startējot Dmitrijam Uritskijam, Jānim Melecim, Namejam Paugam un Otto Leinertam-Neilandam. Labākais rezultāts 1. braucienā šoreiz Dmitrijam, finišējot 5. vietā, tomēr 2. brauciena sākumā tehniskas ķibeles, kā rezultātā no brauciena nācās izstāties. Labākais dienas rezultāts Jānim, braucienos iegūstot 13. un 11. vietu, dienas kopvērtējumā ierindojoties 11. pozīcijā. Pēc pirmssezonā iegūtās traumas, trasē devās Namejs, kuram šīs ne visai veiksmīgas sacensības – braucienos un dienas kopvērtējumā 16. vieta. Otto šoreiz braucienos 18. un 15. vietas, dienas summā par vienu vietu piekāpjoties Namejam, un, ierindojoties 17. vietā.

Baltijas jūras Izaicinājuma kauss Ķegumā

Svētdien pavisam pavasarīgos apstākļos tika aizvadītas pirmās sacensības „Zelta Zirga” trasē Ķegumā, kur norisinājās pirmais „Baltijas Jūras Izaicinājuma kausa” posms. Uz šīm sacensībām pārstāvēt "x99/Slīterāni" komandu devās Andis Valts, Gints Filipsons un Renārs Līmanis.

Kā pirmie pie starta barjeras stājās Amatieru klases pārstāvji, kuru vidū arī Renārs Līmanis, kuram, kā izrādījās, šīs bija pirmās sacensības šajā trasē. 19 sportistu konkurencē, Renārs kvalifikācijā uzrādīja 6. apļa laiku. Pirms pirmajiem braucieniem tika nolemts, ka Amatieru klases pārstāvji pie vienas starta barjeras stāsies kopā ar Veterānu klases braucējiem, kas nozīmēja, ka pie starta barjeras stāsies par 8 sportistiem vairāk. Braucienos Renāram izdevās izcīnīt 5. un 7. vietu, kopvērtējumā ierindojoties 6. pozīcijā.

Renārs Līmanis:

„Pirmo reizi aizvadīju sacensības Ķegumā, motocentrā "Zelta Zirgs". Šī trase man ļoti patīk, bet tā nav viegla. Aizvadot kvalifikāciju, uzrādīju savu ātrāko apļa laiku, kuru centos uzlabot, bet visos nākamajos iebraucienos bieži kļūdījos un uzlabojums bija manāms tikai desmitdaļās. Pabeidzot kvalifikāciju, ierindojos 6. vietā. Neliels mierinājums, ka pirmajam sešiniekam bija ļoti līdzīgi apļa laiki.

1. braucienā ļoti sabēdājos par to, ka nokavēju ierašanos pirmsstarta zonā par minūti un nevarēju doties pie starta barjeras pēc sava kvalifikācijas brauciena rezultāta, kā dēļ pie starta barjeras nācās stāties pēdējam. Cik neveiksmīga bija ierašanās, tik neveiksmīgs bija starts - nedaudz nokavēju īsto momentu, un, tūlīt aiz barjeras, tiku iespiests starp blakus esošajiem braucējiem, kas lika man atlaist gāzi. Pirmajā līkumā vēl sekoja motora noslāpšana, kas lika man atkrist uz pēdējo pozīciju, bet paspēju laicīgi motoru iedarbināt un uzsākt braucienu. Braucienu nobraucu bez milzīgiem starpgadījumiem un spēju aizcīnīties līdz 5. pozīcijai savā klasē.

Uz 2. braucienu biju guvis mācību un ierados laicīgi, iegūstot labāku pozīciju pie starta barjeras. Šoreiz starts bija samērā izdevies - pēc pirmajiem diviem līkumiem biju četriniekā. Trase bija ļoti izdauzīta, un, pēc pirmajiem apļiem, ļoti „piesita” rokas un tad jau sāku meklēt līdzenākas vietas trasē. Tai pat laikā zaudējot vairākas pozīcijas, mēģinot noturēt aizmugurē esošos braucējus, kas vēl centās mani apsteigt. Braucienu pabeidzu 7. pozīcijā, kopvērtējumā ierindojoties 6. pozīcijā.

Ir arī prieks un gandarījums no šīs dienas sacensībām par dažiem veiksmīgiem manevriem, bet daudz vēl jāpastrādā, lai būtu augstāk.”

Sestdien Andis Valts aizvadīja sacensības Lietuvā, bet svētdien stājās pie starta barjeras, startējot MX2 klasē kopā ar 35 citiem sportistiem. Kvalifikācijā Andis uzrādīja 13. apļa laiku, vien par 5 sekundēm sliktāk kā labākā apļa rezultāts. Šī bija viena no klasēm, kurai bija savādāks sacensību formāts – divu finālbraucienu vietā tikai aizvadīti trīs. Andim braucienos 10., 11. un 9. vieta, kopvērtējumā izcīnot 9. vietu.

Anda komentārs par sacensībām:

„Svētdien Ķegumā noritēja līdz šim, šīs sezonas nopietnākās sacensības - “Baltijas Jūras Izaicinājuma Kausa” posms, kurās dalību ņēma 5 valstu sportisti, un kopējais braucēju skaits MX2 klasē pārsniedza 35 dalībniekus, kas liecināja par to, ka būs spēcīga mačošanās par katru pozīciju.

Kvalifikācijā pagāja ilgs laiks līdz spēju pierast pie ātrās trases un atrastu pareizās trajektorijas. Kvalifikācijas beidzamajās minūtēs izdevās veikt vienu daļēji ātru apli un uzrādīt 13. apļa laiku.

1. braucienā padevās labs starts un pirmo braucienu daļu aizvadīju braucot 9. pozīcijā, cīnoties par 8./7. pozīciju, taču brauciena vidusdaļā par sevi lika manīt iepriekšējās dienas sacensības, un spēcīgi nokritās braukšanas temps un atkritu uz 10. pozīciju. Brauciena beigās vēl izdevās pacīnīties par 9. vietu, bet finišā tomēr 10.

2. brauciens iesākās līdzīgi, bet fiziski nespēju noturēt 8 minūšu braucienā uzstādīto tempu. Pēdējā aplī zaudēju vienu pozīciju un finišēju, atrodoties 11. pozīcijā.

3. braucienā nedaudz sliktāks starts, pirmajos apļos dažas apdzīšanas un atlikušā brauciena daļa aizvadīta cīņā par 8. vietu. Nocīnoties “rats ratā” līdz pēdējam līkumam, finišā tomēr paliku 9. Trīs braucienu summā dienas kopvērtējumā ierindojos 9. vietā."

Ne tik sportistiem bagāta, šoreiz izrādījās MX OPEN klase. Taču šīs klases 18 pārstāvju vidū tādi spēcīgi sportisti kā Tanels un Aigars Leoki, Harri Kullas un Toms Macuks. Šajā klasē komandu ar 17. numuru pārstāvēja Gints Filipsons. Kvalifikācijā Gintam izdevās uzrādīt 10. apļa laiku, no ātrākā apļa īpašnieka – Tanela Leoka, atpaliekot vien 4 sekundes. Braucienos Gintam 10., 9. un 10. vieta, kopvērtējumā paliekot 10. pozīcijā.

„Kvalifikācijas braucienā jutos labi un izdevās uzrādīt 10. ātrāko apļa laiku. 1. braucienu uzsāku atrodoties 8. pozīcijā, bet brauciena laikā zaudēju divas pozīcijas un finišēju 10. vietā. 2. sprinta braucienā sanāca kārtīgi pacīnīties ar diviem somu sportistiem, kurus pēdējos divos apļos tomēr izdevās apdzīt un finišēju 9. vietā. 3. sprinta braucienā starts ne tik labs kā pirmajos braucienos, bet finišā stabila 10. vieta. Kopumā ar sacensībām esmu ļoti apmierināts.” tā par sacensībām Ķegumā stāsta Gints.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99