Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Serģis: "Optimisma pilni raugāmies uz 2024. gada motokrosa sezonu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Serģis: "Optimisma pilni raugāmies uz 2024. gada motokrosa sezonu"
Kristers Serģis. Foto: mxphoto.lv

Sezonas pirmais starts motokrosā tuvojās. Latvijā šī gada pirmās sacensības notiks 17. martā, Liepājā, moto parkā “Lauma” – “Baltijas Jūras kauss” motokrosā. Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis pastāsta, kādas izmaiņas un kas šogad gaidāms motokrosā.

Šis ir Kristera Serģa astotais gads, kopš viņš vada LaMSF motokrosa komisiju. Viņš vada arī savu motoklubu “Kristers Serģa motoklubs”, kas ir dibināts 1996. gadā. Pieredzējušais motosportisti Kristers Serģis kopā ar Arti Rasmani 1997. gadā pirmo reizi kļuva par pasaules čempioniem motokrosā blakusvāģu klasē. Sešu gadu laikā viņi kļuva par pasaules labākajiem piecas reizes 1998., 2000, 2001, 2002. gadā.

Atskatoties uz pērnā gada sezonu, LaMSF motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis to vērtē atzinīgi: “2023. gada motokrosa sezona bija veiksmīga visos līmeņos, sākot ar bērnu klasēm, Latvijas čempionātiem, gan arī starptautiskajiem panākumiem un augstajiem sasniegumiem. Jānis Mārtiņš Reišulis kļuva par Eiropas čempionu EMX125 klasē motokrosā, brāļi Daniels un Bruno Lielbārdis ierindojās augstajā piektajā vietā blakusvāģu čempionātā. Arī motokrosa izlases startēja dažāda līmeņa Nāciju motokrosā, Eiropas un Pasaules čempionātos. Manuprāt, pagājušā sezona bija ļoti laba, arī visas kalendārā paredzētās sacensības notika pēc plāna. Optimisma pilni raugāmies uz 2024. gada motokrosa sezonu,” saka Kristers Serģis.

Gatavojoties motokrosa sezonai, Kristers Serģis pastāsta par šī gada jaunumiem:

"Magmum" Latvijas čempionātā motokrosā – “pirmo gadu Latvijas čempionāta pieciem posmiem motokrosā ir ģenerālsponsors, galvenais atbalstītājs “Magmum”. Pateicoties motokrosa komisijas darbam, jo īpaši Māra Sniķera uzņēmībai, šim seriālam ir piesaistīti vēl arī citi sponsori. Tas palīdzēs organizatoriem vēl labāk sagatavoties sacensībām. Tas ir labs sākums. Paldies mūsu atbalstītājiem.

LČ nolikums: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...

Baltijas čempionāts motokrosā – prieks, ka ir atrasta kopīga valoda un izdevusies veiksmīga sadarbība ar Baltijas valstu kolēģiem. Pēc garākas pauzes, esam kopīgi atjaunojuši Baltijas čempionātu un katrā valstī notiks viens posms paralēli Nacionālajam čempionātam.

Latvijas kausā motokrosā – iepriekš tas bija zināms kā Latvijas Junioru čempionāts un Latvijas amatieru čempionāts. Šogad abi seriāli ir apvienoti zem viena nosaukuma. Komisijā pieņēmām lēmumu mainīt nosaukumu, lai sportistiem un līdzjutējiem būtu skaidrāk izprotams sacensību sadalījums pēc prestiža.

LK nolikums: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...

Nacionālajā kausā motokrosā – manuprāt, šis ir viens no veiksmīgākajiem motokrosa seriāliem jau vairāku gadu garumā. Lielu izmaiņu šajās sacensībās nav. Sportisti vienmēr ir kuplā skaitā.

NK nolikums: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...

MXGP posms Ķegumā – ar nepacietību gaidām, kad mūsu sportistiem sāksies jaunā sezona – Paulam Jonasam, brāļiem Jānim Mārtiņam un Kārlim Albertam Reišulim. Ķeguma posmā kā ierasts tiek apmeklēts kuplā skaitā. Ir gan pašmāju līdzjutēji, gan arī ārzemju līdzjutēji. Posma laikā notiks arī MXGP Akadēmija jaunajiem sportistiem. Kā ierasts tas būs gada karstākais motokrosa notikums Latvijā,” saka Kristers Serģis.

Novēlējums motokrosa komisijai un LaMSF simtgadē

LaMSF 100 ir vēsturisks notikums. “Man ir liels prieks un gods būt iesaistītam motokrosā un motosportā. Mans novēlējums sportistu saimei, motokrosa braucējiem būt saprotošiem, atbalstīt vienam otru, arī tad, ja paša privātās intereses gribētos likt priekšplānā. Mēs esam motokrosa saime un mums jādomā sākot jau ar maziem bērniem, par sportistiem, kuri brauc ar motocikliem, kuriem ir divi rati, trīs rati, četri rati un nevajag noniecināt viena vai otra sportista izvēli. Novēlu visiem būt vienotiem, skatīties vienā virzienā, attīstīt motokrosu Latvijā, veidot jaunas trases, aktīvāk iesaistīties, aicinot jaunos motosportistus. Nav visiem jākļūst par čempioniem, svarīgi ir, lai motokross nepazūd, bet gan turpina attīstīties,” saka Kristers Serģis.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre

     [+] [-]

, 2024-03-13 19:00, pirms 2 mēnešiem
Nekādu optimismu neredzu, jo posms Cēsīs šogad vairs kalendārā nav