Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu sportisti aizvadījuši Vācijas motokrosa čempionāta posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu sportisti aizvadījuši Vācijas motokrosa čempionāta posmu
Foto: ADAC

Nedēļas nogalē vairāki latviešu motosportisti Holcgerlingenē aizvadīja Vācijas atklātā motokrosa čempionāta ("ADAC MXC Masters") priekšpēdējo posmu, tomēr ar augstiem rezultātiem šoreiz izpausties neizdevās.

"MX Youngster Cup" klasē 13. vietu ieņēma Mairis Pumpurs. Vislabākais viņam padevās otrais brauciens, kurā izdevās izcīnīt desmito vietu, kamēr pirmajā sacīkstē 16., bet trešajā - 15. pozīcija.

Edvards Bidzāns iepriekšējā posmā Tensfeldē bija sasniedzis otro vietu, bet šoreiz rezultāti daudz vājāki. Pirmajā braucienā 18. vieta, otrajā braucienā izstāšanās, bet trešajā - 19. vieta. Summā tas neļāva ierindoties augstāk par 21. vietu.

"Sarūgtinājums," atzīst Bidzāns. "Grūti iztēloties, ka iepriekšējā posmā biju uz pjedestāla un nākamajā šāds rezultāts. Varu izveidot problēmu sarakstu, kas bija šajā nedēļas nogalē, bet tie ir tukši attaisnojumi. Vienkārši smagi jāstrādā, lai šādi rezultāti vairs nebūtu."

Tikmēr Roberts Lūsis nevienā no braucieniem punktos netika un posmu pabeidza ar 29. rezultātu.

Visos trīs braucienos uzvarēja un par 2023. gada "MX Youngster Cup" čempionu kļuva spānis Oriols Olivers.

Trīs latvieši startēja arī "MX Junior Cup 125" klasē, tomēr arī tur augsti sasniegumi šoreiz izpalika. Pēc izstāšanās pirmajā braucienā, otrajā desmitais finišēja Markuss Ozoliņš, posmu pabeidzot 15. vietā.

Raivo Laicānam braucienos 19. un 20. vieta, kas summā deva 22. rezultātu.

Ralfs Spila abās sacīkstēs palika bez punktiem, bet kopumā ierindojās 34. pozīcijā.

Prestižākajā klasē "MX Masters" mūsu sportisti uz starta nebija, bet kādreizējais MXGP braucējs Žordī Tiksjē uzvarēja pirmajos divos braucienos, trešajā ieņēma trešo vietu un kļuva par posma uzvarētāju. Summā francūzis par trim punktiem pārspēja Maksu Naglu, kurš uzvarēja trešajā sacīkstē, kamēr pirmajās divās ieņēma otro un trešo vietu. Visos braucienos "Top 3" iekļuva arī Toms Kohs - viņam trešā un divas otrās vietas, bet posma summā trešais rezultāts.

"ADAC MX Masters" seriāla sezona noslēgsies 23. un 24. septembrī ar posmu Drēcā.

"MX Youngster Cup" klases kopvērtējumā Edvards Bidzāns šobrīd ir sestais, ar izredzēm tikt augstāk. Markuss Ozoliņš ir devītais "MX Junior Cup 125" klasē. "MX Masters" klasē čempions noskaidrosies star Maksu Naglu un Tomu Kohu, kurus šķir 13 punkti.

Rezultāti: https://www.adac-motorsport.de/adac...