Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kantētāji Daiders, Stupelis un Kurpnieks aizvadījuši cīņas Nīderlandē

Juris Grīns
Juris Grīns

Kantētāji Daiders, Stupelis un Kurpnieks aizvadījuši cīņas Nīderlandē
Adrijensens/Daiders
Foto: facebook.com/alina.karhu.5

Pagājušās nedēļas nogalē tika aizvadīts Nīderlandes atklātā čempionāta (ONK) noslēdzošais posms motokrosā, blakusvāģu klasē uz starta izejot Laurim Daideram un Kasparam Stupelim, kuriem tā bija atgriešanās uz starptautiskās sacīkšu skatuves, kā arī Haraldam Kurpniekam.

Bens Adrijensens ticis galā ar rokas lūzumu un, lai gan aizvien nav pilnībā vesels, kopā ar Lauri Daideru startēja sacensībās Markelo trasē. Šis starts Adrijensenam bija svarīgs, jo viņš ierindojās pirmajā vietā, tādēļ tas, vai sportists izies uz starta, varēja izšķirt to, kurš kļūs par 2016. gada Nīderlandes čempionu blakusvāģu motokrosā.

Savukārt Kaspars Stupelis aizvietoja savainoto Elviju Mucenieku Kristofa Santermansa ekipāžā. Arī Santermansam starts Markelo bija ļoti svarīgs, jo bija jānosargā jau pirms šī posma ieņemtā trešā vieta. Lai gan Stupelis pēc ceļgala traumas izārstēšanas jau bija startējis vietējās sacīkstēs, ārpus Baltijas valstīm viņš nebija braucis ilgāku laiku.

Gan kvalifikācijā, gan abos braucienos Markelo uzvarēja Etjēna Baksa/Robija Baksa ekipāža, kas šīs sezonas izskaņā šķirs sadarbību.

Adrijensens/Daiders kvalifikācijā sasniedza otro labāko rezultātu, bet finālbraucienos ieņēma piekto un ceturto pozīciju, kas posma summā deva piekto vietu. Tas palīdzēja Adrijensenam nosargāt pirmo vietu un kļūt par čempionu. Sezonu viņš sāka kopā ar Stupeli, kurš Markelo kantēja Santermansam. Šī ekipāža braucienos guva astoto un sesto vietu, summā bija septītie, kā rezultātā Santermanss noturējis trešo vietu un ticis pie bronzas godalgas.

Marvins Vanlučene/Haralds Kurpnieks pirmajā sacīkstē bija astotie, bet otrajā punktus neguva, kā rezultātā tikai 16. vieta.

Nīderlandes atklātajā čempionātā šogad tika aizvadīti pieci posmi. Savukārt pasaules čempionātā vēl atlicis viens posms, kas notiks šonedēļ Vācijā. Pagaidām vēl nav zināms, vai Adrijensens/Daiders stāsies uz starta, lai gan viņiem ir labas izredzes pacīnīties par vietu pirmajā trijniekā.

"Protams, ceru, ka Bens nepateiks nē un brauksim pēdējā čempionāta posmā," portālam "x99/Slīterāni" saka Lauris Daiders. "Gribās saglabāt vietu labāko trijniekā. Ir iespēja pacīnīties arī par otro vietu, taču Rudersbergas trasē lielākas priekšrocības ir ekipāžām, kurām "kulbas" atrodas kreisajā pusē, tāpēc būs grūti apdzīt Čamberleina ekipāžu. Bet nekas nav neiespējams."

Nīderlandes čempionāta kopvērtējums: Kampioenschap standen van KNMV KAMPIOENSCHAP...