Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulim otrā vieta MX1 klasē Igaunijā, Kozlovskis un Reišulis uzvar

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulim otrā vieta MX1 klasē Igaunijā, Kozlovskis un Reišulis uzvar
Kārlis Sabulis. Foto: Facebook.com/karlis.sabulis

Sestdien un svētdien Pērnavā aizvadīts Igaunijas motokrosa čempionāta trešais posms, uz kuru bija devušies arī spēcīgi dalībnieki no Latvijas. Prestižajā MX1 klasē otro vietu sasniedza Kārlis Sabulis, MX2 ieskaitē otrais bija Edvards Bidzāns, bet Kārlis Reišulis dominēja un uzvarēja MX125 kategorijā, kamēr Leons Kozlovskis bija labākais starp veterāniem.

Kārlis Sabulis startēja MX1 klasē, pirmā brauciena pirmajā aplī apdzina startu izcēlušo Aronu Lenziusu, pakāpjoties uz trešo pozīciju, ko noturēja līdz finišam, tur zaudējot tikai Harijam Hullasam un Karelam Kutsaram. Otrajā braucienā Kullas bija līderis no sākuma līdz beigām, tikpat stabili otrajā vietā no starta līdz finišam arī Sabulis, kamēr trešais šoreiz Gerts Krestinovs, bet tikai ceturtais palika Kutsars. Posmā līdz ar to Kullass kļuva par uzvarētāju, bet Sabulis izcīnīja otro vietu, aiz sevis atstājot Kutsaru.

MX1 kopvērtējums

VietaBraucējsPunkti
1.Harijs Kullass50
2.Kārlis Sabulis42
3.Karels Kutsars37
4.Gerts Krestinovs36
5.Hardijs Rosiorgs32
6.Andero Lusbo32
7.Indreks Megi31
8.Jans Jakobsons25
9.Arons Lenziuss25
10.Lauri Lehtla21

MX2 klasē neviens nespēja pienācīgi mēroties ar krievu braucēju Timuru Petrašinu, kurš uzvarēja abos braucienos. Stabili otrais abās sacīkstēs Edvards Bidzāns, kurš guva otro vietu arī Pērnavas posmā, aiz sevis atstājot Kārelu Tilku. MX125 klases dalībnieki startēja kopā ar MX2 braucējiem. Sestais un trešais finālbraucienos bija Kārlis Reišulis, kuram savā klasē abas reizes ļoti pārliecinoša uzvara un līdz ar to arī pirmā vieta MX125 klases kopvērtējumā. Otro vietu izcīnīja Uldis Freibergs, bet trešo - Ēlis Viemero.

85cm3 klasē uzvaru sasniedza krievu sportists Ivans Dubatovkins, kamēr otro vietu izcīnīja Markuss Ozoliņš. Viņš pirmajā braucienā uzvarēja, otrajā finišēja trešais, bet summā ar trešo vietu Pērnavas posmu noslēdza Romeo Pikands. 65cm3 klasē uzvaru gājienu turpināja Lukass Leoks, aiz sevis atstājot Karlu Tēsalu un latvieti Tomu Dankertu, kurš sacensībās finišēja ceturtajā un otrajā vietā. 50cm3 klasē uzvara mājiniekam Theo Koltsam.

Leons Kozlovskis nodemonstrēja, ka ir ātrākais veterāns ne vien Latvijā, bet viens no labākajiem visā Baltijā, Igaunijas čempionāta trešo posmu MX V klasē noslēdzot ar uzvaru - abos braucienos viņš sasniedza pirmo vietu. Otrais summā bija Jānuss Kovals, bet trešo vietu ieņēma Dmitrijs Vinogradovs.

Sacensību pirmā diena noslēdzās ar MX1, MX2 un MX125 klašu ātrāko braucēju tikšanos superfinālā. Tāpat kā MX1 klases sacīkstēs, arī šoreiz dominēja Harijs Kullass, kamēr Kārlis Sabulis, kurš vienubrīd bija aiz Andero Lusbo, izcīnīja otro vietu. Trešais finišēja Gerts Krestinovs, kurš arī bija ticis garām Lusbo.

Otrajā motokrosa dienā Pērnavā sacentās kvadriciklu un blakusvāģu braucēji. Blakusvāģu sacensībās abos braucienos startus izcēla un nepārspēti palika Kerts Variks/Lari Kunnass, kuri kļuva par posma uzvarētājiem KV klasē. Tikpat stabils sniegums, bet otrā vieta abos braucienos un summā Gertam Gordejevam ar Kasparu Stupeli, kamēr trešie abās sacīkstēs bija Markuss Normaks/Karls-Alberts Kasesalu. Latviešiem Danielam un Bruno Lielbāržiem ceturtā vieta, bet Jānis un Pēteris Jegorovi ierindojās piektajā vietā.

KV kopvērtējums:

VietaEkipāžaPunkti
1.Kerts Variks/Lari Kunnass50
2.Gerts Gordejevs/Kaspars Stupelis44
3.Markuss Normaks/Karls-Alberts Kasesalu40
4.Daniels Lielbārdis/Bruno Lielbārdis33
5.Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs32
6.Roberts Lihtsa/Markuss Lina29
7.Ulars Karings/Olivers Sebastians27
8.Jarno Sāns/Stens Sītso25
9.Tanels Rēsna/Villems Sārna24
10.Juris Mačs/Sandis Priedītis22

Latviešiem panākumi kvadriciklu ieskaitē, kur uz starta izgāja daļa no Igaunijas un Latvijas spēcīgākajiem šīs kategorijas braucējiem. Pirmajā braucienā Quad Open klasē labākais bija mājinieks, trīskārtējais Eiropas čempions Kevins Sārs, otro vietu ieguva Matīss Palēvics, bet trešais finišēja Reinis Bicāns. Otrajā braucienā uzvara Prītam Jervlo, kamēr Bicāns šoreiz bija otrajā vietā, bet Palēvics - trešais. Pirmā brauciena uzvarētājs Sārs šoreiz izstājās tehnisku problēmu dēļ. Kopvērtējumā Jervlo uzvarēja tikai ar viena punkta pārsvaru pār Bicānu, bet trešajā vietā Palēvics, kuram arī tikai punkta deficīts līdz uzvarētājam.

Quad Open kopvērtējums:

VietaBraucējsPunkti
1.Prīts Jarvlo43
2.Reinis Bicāns42
3.Matīss Palēvics42
4.Kārlis Lizanders33
5.Kevins Sārs32
6.Kārlis Neija30
7.Rasmuss Sena28
8.Rene Tarends26
9.Karls Robins Rillo24
10.Sanders Lakiza16

Q100 klasē dominēja latvieši, Kārlim Straubergam uzvarot abos braucienos, bet pirmo trijnieku posmā noslēdza Markuss Augustovskis un Mārtiņš Puhaļskis. Quad Veteran ieskaitē otrā vieta Jānim Kirilko, bet Quad Jun vērtējumā pirmā vieta Mairim Vasiļenko, kamēr Q35+ klasē pirmais bija Jānis Tiaugs. ATV klasē trešo vietu sasniedza Arturs Šneiders.

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...