Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vairāki MXGP braucēji Trentino posmā guvuši lūzumus

Juris Grīns
Juris Grīns

Vairāki MXGP braucēji Trentino posmā guvuši lūzumus
Nikolass Lapuči. Foto: mxgp.com

Aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā pasaules motokrosa čempionāta posmā Itālijā traumās iedzīvojušies mājinieki Ivo Montičelli un Nikolass Lapuči. Tikmēr holandietis Kalvins Vlānderens, kurš pamatīgi krita MXGP klases otrajā braucienā, ticis cauri sveikā.

Ivo Montičelli jau kopš pagājušā gada cīnījās ar pleca traumu un jauno sezonu uzsāka tikai ar posmu Portugālē, kur arī guva dažus pirmos punktus. Diemžēl Trentino "Grand Prix" izcīņā "JM Honda" komandas pārstāvis kvalifikācijā krita un lauza kājas pirkstu, sāpes bija pārāk spēcīgas, tāpēc viņš neizgāja uz starta finālbraucienos.

"Fantic" rūpnīcas komandas braucējs Nikolass Lapuči traumas dēļ jau bija spiests izlaist sezonas pirmo posmu, pēc tam nestartēja arī Argentīnā, bet Portugālē guva pirmos punktus. Diemžēl Trentino posma kvalifikācijā viņš krita un atkal lauza lāpstiņu, kā dēļ finālbraucienos nepiedalījās.

"Neticami, ka tas noticis vēlreiz," sacīja Lapuči. "Aizvadīju normālu mēnesi, kura laikā atgriezos formā, bet tagad atkal esmu lauzis lāpstiņu, tāpat kā pirms dažiem mēnešiem. Man trūkst vārdu, esmu sasodīti dusmīgs."

Savukārt otrajā finālbraucienā pamatīgi krita Kalvins Vlānderens. Bija aizdomas, ka varētu būt gūtas traumas, taču "Gebben Van Venrooy Yamaha" komandas braucējs paziņojis, ka savainojumos nav iedzīvojies. Pirmo braucienu viņš noslēdza sestais.

Vlānderena komandas biedrs Armins Jasikonis izlaida jau trešo posmu pēc kārtas. Uz Argentīnu komanda nedevās, bet Portugālē viņš nestartēja traumas dēļ. Pirms piektā posma Jasikonis mēģinājis braukt, taču ilgstoši to sāpju dēļ aizvien nespēja darīt, tāpēc nācās pieņemt lēmumu izlaist arī sacensības Pjetramuratas trasē.

Izmantotie resursi:
MOTOCROSSPLANET.NL - De motocross site van...