Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Andis Valts: "Man un citiem piešķīra sodu par mistisku dzeltenā karoga neievērošanu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Andis Valts: "Man un citiem piešķīra sodu par mistisku dzeltenā karoga neievērošanu"
Andis Valts
Foto: Ejosvydas Photography

Nedēļas nogalē Lietuvā norisinājās Lietuvas čempionāta pirmais posms solo motocikliem. Tāpat kā citus gadus, arī šogad Lietuvas čempionātā piedalīsies Andis Valts. Šogad gan Andi redzēsim startējot MX1 klasē, trasē atrodoties uz 250cc mocīša.

Pirms svētdien Ķegumā notiekošajām sacensībām, "x99/Slīterāni" komandas sportists Andis Valts devās uz Lietuvu, lai kārtējo gadu piedalītos Lietuvas čempionātā. Šoreiz gan Andi nevarēja manīt starp MX2 klases braucējiem, jo tika pieņemts lēmums mainīt priekšējā numura fonu un startēt MX1 klasē, tiesa, ar 250cc motociklu.

"Apvienotajā MX1/MX2/125 grupā startēju MX1 klasē ar 250cc moci," stāsta Valts. "Kvalifikācijā centos atrast savu ritmu un trajektorijas, kas deva sesto apļa laiku starp MX1 klases rezultātiem. Pirmais brauciens iesākās ar nelielu saķeršanos uzreiz aiz starta barjeras un braucienu no beidzamajām pozīcijām. Brauciena lielākā daļa aizritēja ķerot konkurentus, un, samazinot atstatumu. Finišā ceturtā vieta MX1 klasē. Pēc brauciena lielam skaitam sportistu, tai skaitā arī man, tika piešķirts desmit vietu sods par mistisku dzeltenā karoga neievērošanu. Rezultātā astotā vieta braucienā MX1 klasē. Otrajā braucienā daudz labāks starts - apsteidzot dažus braucējus pirmajos apļos, pacēlos uz ceturto pozīciju, un tā nobraucu lielāko brauciena daļu. Beidzamajos trīs apļos strauji pietuvojos otrās un trešās vietas braucējiem un pēdējā apļa sākumā abus apsteidzu, taču vēlāk sekoja nesportisks gājiens no Lietuvas braucēja puses, kas mani atgrūda atpakaļ uz ceturto vietu. Dienas kopvērtējumā sestā vieta."

Jāpiemin, ka Lietuvas čempionāta pirmajā posmā, kas notika Rokišķos, startēja visai daudz latviešu, izcīnot uzvaras sešās klasēs. MX2 klasē uzvaru guva Tomass Šileika, 125cc ieskaitē uzvarēja Toms Babris, 85cc klasē pirmo vietu izcīnīja Patriks Uzuls, 65cc klasē nepārspēts palika Kārlis Reišulis, 50cc ieskaitē uzvara Ričardam Alenam Galcinam, bet Dāmu klasē - Annai Stecjukai.

Lietuvas motokrosa čempionāta 1. posma rezultāti: Event results - details - MYLAPS Sports Timing

Jau šajā nedēļas nogalē Lietuvā pie starta stāsies kvadriciklu un blakusvāģu braucēji, aizvadot Lietuvas čempionāta pirmo posmu šajās klasēs. Pie starta varēsim redzēt arī sportistus no Latvijas.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99
Jaunumi « Sākums - AutoEuro