Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Alberts Reišulis: "Šogad mērķis ir cīnīties pirmajā trijniekā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Alberts Reišulis: "Šogad mērķis ir cīnīties pirmajā trijniekā"
Kārlis Reišulis. Foto: mxgp.com

Kārlis Alberts Reišulis pagājušajā gadā aizvadīja ļoti veiksmīgu Eiropas motokrosa čempionāta noslēgumu, liekot nojaust, ka šogad EMX125 klasē viņš varētu būt viens no līderiem. Sportists turpinās pārstāvēt "MJC Yamaha" rūpnīcas komandu, turklāt viens no konkurentiem trasē būs paša brālis Jānis Mārtiņš Reišulis.

Pagājušajā gadā jau pirmajā posmā guvi savainojumu. Sākums nebija lielisks, bet sezonas beigās Tev izdevās sasniegt dažus labus rezultātus un izcīnīt septīto vietu EMX125 kopvērtējumā. Ko vari teikt par aizvadīto sezonu?

Kārlis Reišulis: "Jā, sezonas sākums man nebija tas labākais, bet pēc tam bija redzams progress, sezonas beigās pat sasniedzu divus pjedestālus."

Tagad Tev ir daudz vairāk pieredzes. Kā jūties, gaidot nākamo sezonu?

K.R.: "Šobrīd jūtos daudz pašpārliecinātāks nekā pirms gada, pateicoties ziemā aizvadītajiem treniņiem ar 250cm3 motociklu."

Tā kā paliksi "MJC Yamaha" komandā, tagad jau zini, kā tā strādā un citas svarīgas lietas. Droši vien jaunajai sezonai jūties labi sagatavojies?

K.R.: "Jā, tagad komandu esmu labi iepazinis un sacīkstēs viņi man ir kā ģimene. Gatavoties tagad bija daudz vieglāk, jo ar komandu esmu pazīstams kopš pagājušā gada."

Kā pagāja Tava starpsezona? Kāds šobrīd ir Tavs ātrums un sajūtas?

K.R.: "Starpsezona varēja būt labāka. Salauzu atslēgas kaulu, bet nebija tā, ka kopš savainojuma gūšanas brīža būtu daudz laika pavadījis nebraucot ar motociklu. Tā spēju saglabāt motivāciju."

Tev ir divi ļoti spēcīgi komandas biedri - Ivano van Erps un Feručio Dzanki. Vai kopā esat nobraukuši daudzus apļus? Vai tas, ka varat sacensties viens ar otru, palīdzējis uzlabot ātrumu?

K.R.: "Neesmu viņus redzējis tik daudz, cik varētu, bet viņi ir iemesls, kas palīdz censties braukt ātrāk. Viņi arī ir tiešām ļoti jauki puiši."

Kādas prognozes par gaidāmo sezonu?

K.R.: "Ceru EMX125 sacīkstēs cīnīties par pirmo trijnieku, taču nevēlos kļūt nomākts, ja tas neizdosies, tāpēc daudz kas atkarīgs no pirmajiem posmiem."

Tavs brālis šogad būs EMX125 klases debitants. Kādas ir sajūtas, braukt ar viņu vienā čempionātā? Vai iepriekš daudz sanācis braukt kopā?

K.R.: "Ar viņu sacensties nav viegli, bet šī patiesībā būs pirmā sezona, kad cīnīšos ar viņu vienā trasē."

Pagājušajā gadā jau aizvadījāt kopā posmus Pjetramuratas trasē. Vai biji pārsteigts, ka brālis vienā no braucieniem ieguva otro vietu? Ko domā par viņa izredzēm šajā sezonā?

K.R.: "Tas mani pārsteidza, bet es zinu, ka viņam ir ātrums. Ja viņš turpinās smagi strādāt un trenēties, šogad viņš var sasniegt to pašu un vēl vairāk."

Varbūt gribi vēl kaut ko piebilst vai pateikties kādam?

K.R.: "Gribu pateikties tiem, kas stāv aiz manis. Negribu palaist garām kādu, tāpēc vēlos pateikt viņiem visiem, ka esmu ļoti pateicīgs par to, ko jūs darāt manā labā."

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...