Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pasaules vicečempions Daiders nākamgad startēs kopā ar Santermansu

Juris Grīns
Juris Grīns

Pasaules vicečempions Daiders nākamgad startēs kopā ar Santermansu
Lauris Daiders
Foto: Heike Leitz

2016. gada pasaules vicečempions blakusvāģu motokrosā Lauris Daiders nākamajā sezonā startēs kopā ar beļģu pilotu Kristofu Santermansu, aizvadot pilnu sezonu pasaules čempionātā, kā arī startējot vairākos mazāka mēroga čempionātos.

Aizvadītajā sezonā Lauris Daiders pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās pasaules čempionātā un startēja kopā ar divkārtējo pasaules čempionu Benu Adrijensenu. Ekipāža uzvarēja piecos posmos, pirmajā vietā finišējot astoņos finālbraucienos, tomēr ne tik veiksmīgs izvērtās sezonas noslēgums, kā rezultātā priekšā nokļuva Jana Hendriksa/Bena van den Bogārta ekipāža, atstājot Adrijensenu/Daideru otrajā vietā kopvērtējumā.

Tikmēr Kristofs Santermanss pērn brauca kopā ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku. Šis beļģu pilots, lielā mērā pateicoties tieši latviešu kantētāja talantam, aizvadīja savu labāko sezonu karjerā, nereti spējot uzrādīt pirmā desmitnieka cienīgu ātrumu un rezultātus. Mucenieks diemžēl guva traumu, daļa no posmiem bija jāizlaiž, bet, neskatoties uz to, Santermanss sezonu noslēdza 15. vietā.

Jau pirms kāda laika kļuva zināms, ka Mucenieks 2017. gadā brauks kopā ar spēcīgo francūzi Valentīnu Žirū, un abu mērķis ir izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu pasaules čempionātā, kas būtībā nozīmē cīņu par titulu.

Adrijensens tikmēr jau pirms dažiem mēnešiem paziņoja par karjeras beigšanu. Lai gan līdz šim skaidrības nebija, viņa līdzšinējais kantētājs Daiders nākamgad pasaules čempionātā tomēr turpinās startēs, apvienojoties ekipāžā ar Santermansu.

Jaunizveidotās ekipāžas mērķis ir startēt visos posmos blakusvāģu motokrosa pasaules čempionātā, kā arī piedalīsies Vācijas un Nīderlandes čempionātos. Sportisti startēs ar "WSP-Zabel" motociklu.

     [+] [-]

, 2016-12-12 10:36, pirms 8 gadiem
Labs. vel vajag otru bracku ar Kasparu...