Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Uz kaut ko augstāk cerēt bija grūti"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Uz kaut ko augstāk cerēt bija grūti"
Jānis Daiders un Kaspars Stupelis
Foto: Zdenēk Ružička

Latvijas komandas izcīnītā piektā vieta blakusvāģu motokrosa Nāciju kausā nav sensācija, taču sportisti pavisam noteikti ir paveikuši visu iespējamo, lai nodemonstrētu savu spēku pret Eiropas spēcīgākajām ekipāžām. Kaspars Stupelis atzīst, ka neko vairāk gaidīt nebija iespējams.

Latvija Nāciju kausā nebija startējusi vairākus gadus, taču šogad komanda atkal tika nokomplektēta. Tās sastāvā startēja Jānis Daiders un Kaspars Stupelis, Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš un Modris Štelle/Konstantīns Belecs. Vairums ar viņiem var lepoties ar lielu pieredzi starptautiskās sacensībās, taču šogad neviens no viņiem neaizvadīja pilnu sezonu pasaules čempionātā.

"Francijas trase man bija zināma, lai gan uz Nāciju kausu bija mazliet pārveidota," portālam "Sportacentrs.com" atzina Kaspars Stupelis. "Man tā šogad pat patika labāk - bija tehniska un ātra, bet fiziski grūta."

Daiders/Stupelis uzrādīja komandas augstākos rezultātus, ieņemot piekto un trešo vietu braucienos, turklāt pirms tam izdevās izcīnīt uzvaru kvalifikācijā.

"Sestdien viss gāja pēc plāna - "izcēlām" startu, un tas arī ļāva uzvarēt kvalifikācijas sacīkstēs A grupā," skaidro Stupelis. "Svētdien agri notika treniņš, kurā sasniedzām trešo labāko rezultātu. Savā pirmajā finālbraucienā braucām stabilā trešajā pozīcijā, bet tad vienā no kreisajiem līkumiem nedaudz kļūdījāmies un apgāzāmies, atkrītot uz piekto vietu, kurā arī finišējām. Otrā brauciena sākumā bijām ap ceturto vai piekto pozīciju, ātri tikām garām Daniela Villemsena ekipāžai un pietuvojāmies brāļiem Čermakiem, taču uzbrukumu neuztaisījām un finišējām trešie."

Rupeiks/Liepiņš sacensībās ieņēma 13. un sesto vietu, bet Štelle/Belecks ierindojās 16. vietā, kā arī piedzīvoja izstāšanos. Spēcīgākas par Latviju bija tikai Beļģija, Nīderlande, Čehija un Lielbritānija, bet aiz muguras palika Francija.

"Domāju, ka izdarījām visu, uz ko cerējām, bet individuāli sevi nepārsteidzu," saka Kaspars Stupelis. "Mājasdarbu bijām paveikuši un rezultātu ieguvām, uz kaut ko augstāk cerēt bija grūti."

Stupelis iepriekšējos gados Nāciju kausā bija startējis zem cita karoga, bet šogad pirmo reizi kopš 2011. gada atkal pārstāvēja Latviju. Jautāts par to, vai tas bijis emocionālāk, sportists saka: "Bija lieliski, atmosfēra un viss, kas notika vēl pirms sacensībām, bija tiešām forši. Tomēr patiesībā es nekad nebraucu uz emocijām - trasē izbraucu nopietni darīt savu darbu, kā jau katru reizi, kad uzlieku galvā ķiveri."