Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Eiropas motokrosa otrajos braucienos Zviedrijā latvieši punktos neiekļūst

Juris Grīns
Juris Grīns

Eiropas motokrosa otrajos braucienos Zviedrijā latvieši punktos neiekļūst
Foto: mxgp.com

Nevienam no trim Latvijas sportistiem, kas startēja Eiropas motokrosa čempionāta posmā Zviedrijā, šodien otrajos braucienos punktus izcīnīt neizdevās.

Markuss Ozoliņš dienu iepriekš nodemonstrēja lielisku sniegumu EMX125 klases pirmajā braucienā, kur ieņēma piekto vietu, kamēr Jēkabs Kubuliņš ierindojās desmitajā vietā. Šoreiz ne vienam, ne otram neizdevās atkārtot tik sekmīgu veikumu.

Ozoliņš pēc pirmā apļa bija aiz vadošā divdesmitnieka, trešajā aplī bija pacēlies uz 21. pozīciju, bet piedzīvoja izstāšanos. Kubuliņam sekmējās nedaudz labāk. Sākumā viņš atradās 17. pozīcijā, bet jau otrajā aplī spēja pacelties līdz 14. vietai. Ceturtajā aplī nācās atkrist uz "Top 30" beigām, pēc kā izdevās vairākas pozīcijas atgūt un finišā 21. vieta.

Uzvaru svinēja EMX125 kopvērtējuma līderis, ungārs Noels Zanočs, aiz kura finišēja Simone Mančīni un Frančesko Bellei, kamēr pirmā brauciena uzvarētājs Danijs Heitinks šoreiz ieņēma tikai desmito vietu.

Sezonas astotā posma kopvērtējumā Ozoliņš ieņem 12. vietu, bet Kubuliņš - 16. vietu. Tikmēr par uzvarētāju Udevallas trasē divu braucienu summā kļuvis itāļu sportists Bellei, kurš braucienos bija otrais un trešais. Zanočs otrajā vietā, Doensens - trešajā.

Sezonas kopvērtējumā Zanočam šajā nedēļas nogalē izdevies palielināt pārsvaru pār tuvāko sekotāju Doensenu līdz 18 punktiem. Līdz čempionāta noslēgumam vēl trīs posmi. Ozoliņš, kurš vienīgais no latviešiem startējis visos šīs sezonas posmos, pašlaik atrodas devītajā pozīcijā.

EMX250 klasei arī šis bija astotais sezonas posms. Mairis Pumpurs pirmajā braucienā sestdien piedzīvoja izstāšanos, bet šodien otrajā sacīkstē finišēja 26. vietā, līdz ar to punktu neizcīnīja. Pirmo apli latviešu braucējs noslēdza 30. pozīcijā, bet turpinājumā spēja pacelties nedaudz augstāk.

Itālis Valerio Lata kļuva par otrā brauciena uzvarētāju, aiz sevis atstājot Ivano van Erpu un čempionāta līderi Matisu Valinu. Abās sacīkstēs ieņemot otro vietu, uzvaru Zviedrijas posmā sasniedza holandietis Van Erps, aiz viņa ierindojās Lata un Valins.

Šajā klasē līdz sezonas beigām četri posmi. Valins šobrīd ir tikai 13 punktus priekšā Valkam, kurš finālbraucienu summā ieņēma ceturto vietu, bet izcīnīja tikpat punktus. Tikai divus punktus tālāk pēc astoņiem posmiem seko Lata, līdz ar to šeit ļoti spraiga un interesanta cīņa par titulu.