Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Arī MXGP vicečempions Fevrs traumas dēļ izlaidīs pirmos posmus

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī MXGP vicečempions Fevrs traumas dēļ izlaidīs pirmos posmus
Romēns Fevrs. Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa sezonas sākumu izlaidīs ne vien aizvadītā gada MXGP čempions Džefrijs Herlingss, bet arī vicečempions Romēns Fevrs. Franču motosportists aizvien nav atlabis no savainojuma.

Novembra beigās "Kawasaki" rūpnīcas braucējs Fevrs piedalījās Parīzes superkrosa sacensībās, kur otrajā braucienā centās pārspēt tā brīža līderi Marvinu Muskvinu, bet piedzīvoja smagu kritienu. Traumētajai kājai tika veikta operācija, bet komanda ziņoja, ka sportistam vajadzēs tikai dažas nedēļas atpūsties, pirms viņš varēs turpināt gatavoties jaunajai sezonai.

Tagad Fevrs paziņojis, ka izlaidīs gan 20. februārī Anglijā gaidāmo pirmo posmu, gan otro posmu, kas norisināsies 6. martā Mantovā, Itālijā. Čempionātā atgriezties viņš plāno mēnesi vēlāk, 20. martā, kad Argentīnā notiks MXGP trešā posma sacensības, taču arī tas vēl nav pilnīgi droši.

"Avārijā lauzu stilba kaulu un lielo liela kaulu," skaidro Fevrs. "Tas bija smags savainojums, bet labs ārsts manu kāju veiksmīgi salaboja. Šobrīd aizvien vēl jānogaida un es īsti nezinu, cik ilgi vēl, taču plāns ir sezonu sākt Argentīnā. Tikko apmeklēju ārstu un man tika dota atļauja atkal braukt ar motociklu, taču jūtu, ka sacīkstēs piedalīties vēl nevaru. Pagaidīšu vēl divas nedēļas un tad kāpšu uz motocikla."

Nesen treniņa laikā pēdu savainoja 2021. gada čempions Džefrijs Herlingss, kurš, iespējams, varētu izlaist pat vairāk par diviem posmiem. Līdz ar to no trim titula pretendentiem, kas pērn līdz pēdējam sacentās par pirmo vietu kopvērtējumā, uz starta pirmajā posmā šosezon būs tikai Tims Gajsers.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...