Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Meņģelis Eiropas čempiona titula izcīnīšanu nosvin ar pārliecinošu uzvaru Ķegumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Meņģelis Eiropas čempiona titula izcīnīšanu nosvin ar pārliecinošu uzvaru Ķegumā
Kvadriciklu motokrosa cīņas Ķegumā
Foto: X99/Slīterāni (x99.lv)

2015. gada Eiropas čempions kvadriciklu motokrosā Edgars Meņģelis svētdien Ķegumā guva uzvaru arī sezonas noslēdzošajā posmā, savu skatītāju priekšā triumfējot abos braucienos.

Dodoties uz sezonas pēdējo posmu, citiem braucējiem vairs nebija matemātisku iespēju noķert Meņģeli cīņā par čempiona titulu, līdz ar to latviešu braucējs varēja izbaudīt māju sajūtu, tik daudz nedomājot par rezultātu. Tas gan neliedza viņam būt ātrākajam "Zelta Zirgs" trasē.

Vispirms Meņģelis uzvarēja kvalifikācijā, tuvāko sekotāju Maiku van Grinsvenu uzveicot tikai par 0.3 sekundēm.. Pirmajā desmitniekā iekļuva arī Raivis Sootee, kuram ceturtā vieta, kā arī Kārlis Bole, kurš uzrādīja sesto labāko rezultātu.

Pirmajā finālbraucienā Meņģelis bija vadībā visu sacīksti, tuvāko sekotāju Jani Tanhuanpā uzveicot par 57 sekundēm, kamēr Van Grinsvens ieguva trešo vietu, uzvarētājam zaudējot 1 minūti un 4 sekundes. Bole finišēja ceturtais, bet devīto vietu ieguva Kristaps Veinbergs.

Otrajā sacīkstē Meņģelis atkal dominēja no starta līdz finišam, uzvarot gan braucienā, gan posma kopvērtējumā. Šoreiz Van Grinsvens finišēja otrais, atpaliekot 28 sekundes, bet pusotru minūti, izcīnot trešo vietu, Meņģelim pazaudēja Tanhuanpā. Šoreiz ar ceturto vietu izcēlās Sootee, kurš pirmajā braucienā palika tikai septiņpadsmitais, Bole finišēja sestais, Veinbergs ieguva septīto vietu, bet Ralfs Reinfelds - astoto.

Posma summā Meņģelim ar maksimāli iegūstamajiem 50 punktiem pirmā vieta, bet Van Grinsvenam un Tanhuanpā pa 42 punktiem. Augsto ceturto vietu izcīnījis blakusvāģu kantētāja Kaspara Stupeļa trenētais Bole, Veinbergs Ķegumā ticis pie sestās vietas, bet Reinfelds guvis desmito.

Eiropas čempionāta posms Ķegumā

VietaBraucējsPunkti
1.Edgars Meņģelis50
2.Maiks van Grinsvens42
3.Jani Tanhuanpā42
4.Kārlis Bole33
5.Kaspars Haiba27
6.Kristaps Veinbergs26
..........
10.Ralfs Reinfelds23
11.Raivis Sootee22
16.Ričards Zālīte9
19.Zigmārs Stroļarovs4
20.Dairis Virkstenis4
21.Valters Dišlers-Kirilko4
24.Endijs Bernics0