Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stecjukai otrā vieta EČ motokrosā Stelpē, Bidzānam uzvara EMX85 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Stecjukai otrā vieta EČ motokrosā Stelpē, Bidzānam uzvara EMX85 klasē
Anna Stecjuka
Foto: facebook.com/PiladzuMototrase/

Pirmo reizi Baltijas valstīs un pirmo reizi Latvijā aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās "EMX Women" Eiropas motokrosa čempionāta sacensības sievietēm. Uz starta Stelpes mototrasē "Pīlādzis" stājās arī Anna Stecjuka, savā klasē izcīnot otro vietu.

Kvalifikācijas sacīkstēs Stecjuka kopējā ieskaitē palika divpadsmitā, bet finālbraucienos ierindojās 10. un 11. vietā. Ar šādiem rezultātiem viņa sasniedza 11. pozīciju posma summā, bet "EMX Women 125" klasē starp piecām dalībniecēm ieņēma godalgoto otro vietu, zaudējot tikai Ļubovai Ļeontjevai. Kopējā vērtējumā Eiropas čempionāta posmā uzvaru Emelija Dāla, kura gan neuzvarēja nevienā no finālsacīkstēm.

Rezultāti "EMX Women 125" klasē

VietaSportistsPunkti
1.Ļubova Ļeopntjeva50
2.Anna Stecjuka42
3.Elena Kapsamera42
4.Viktorija Garbovska34
5.Ria Virtanena34

Turpat Stelpē notika arī Eiropas motokrosa čempionāta Ziemeļaustrumu zonas posms solo motokrosā, kur lieliski sasniegumi latviešu sportistiem.

EMX85 klasē otrā un pirmā vieta braucienos uzvaru summā deva Edvardam Bidzānam, kamēr Mairis Pumpurs finālsacīkstēs ieņēma pirmo un trešo vietu, summā tiekot pie godalgotās otrās pozīcijas.

Rezultāti EMX85 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Edvards Bidzāns47
2.Mairis Pumpurs45
3.Daniels Valovičs42
4.Anton Djidičkins36
5.Miks Martins Lohmuss30

Tikmēr EMX65 klasē abos braucienos nepārspēts palika Maksimilians Čvaliks, bet arī te pašmāju sportistiem divas vietas uz pjedestāla. Kārlis Alberts Reišulis abās sacīkstēs bija otrais, šo pozīciju izcīnot arī posma summā, kamēr pie trešās vietas tika Jānis Kubuliņš, kurš finālbraucienos finišēja ceturtais un trešais.

Rezultāti EMX65 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Maksimilians Čvalins50
2.Kārlis Alberts Reišulis44
3.Jānis Kubuliņš38
4.Alehs Mahnou30
5.Kirils Maslovs30

Tāpat mototrasē "Pīlādzis" paralēli aizvadīta Vecumnieku kausa izcīņa. MX50 klases cīņās abās sacīkstēs pārāks par konkurentiem bija Ričards Alens Gaļcins, kamēr otrais abos braucienos un summā bija Jēkabs Kubuliņš.

Rezultāti Vecumnieku kausa izcīņā MX50 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Ričards Alens Gaļcins50
2.Jēkabs Kubuliņš44
3.Ņikita Bartaševičs38
4.Patriks Īgals38
5.Karls Tēsalu30