Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Justs: "Brāļi Reišuļi bija saslimuši, bet uz Vācijas posmu ir labā formā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Justs: "Brāļi Reišuļi bija saslimuši, bet uz Vācijas posmu ir labā formā"
Foto: Kaspars Reišulis

Šajā nedēļas nogalē Vācijā tiks dots starts sestajam no desmit posmiem Eiropas motokrosa čempionātā EMX125 klasē. No Latvijas sportistiem lielākās cerības cīņā par Eiropas medaļām ir liktas uz brāļiem Kārli Albertu un Jāni Mārtiņu Reišuļiem. Kā apliecina abu sportistu treneris Roberts Justs - arī šajā posmā puiši gatavi cīnīties par "Top 5".

Eiropas čempionāta kopvērtējumā brāļi Reišuļi turpina cīņu par godalgotajām vietām. Kārlim pēc pēdējā posma, kas notika Francijā, izdevies pakāpties uz otro pozīciju, savukārt Jānis pēc aizvadītiem pieciem posmiem ir piektais. Vācijā jaunie puiši centīsies savas vietas kopvērtējuma tabulā uzlabot.

“Abi divi ir labā formā. Tiesa, abi bija saslimuši. Viens slimoja pirms Spānijas, otrs Spānijā, bet tagad abi ir atguvušies. Uz sacensībām gatavība laba,” atklāja brāļu Reišuļu treneris Roberts Justs.

“Jānim sezonas sākumā bija uzstādījums tikt TOP5, bet tā kā Jancim sezona iesākās labāk kā bija cerēts, sapratām, ka varam cīnīties arī par augstākām vietām. Jānis ir jauns džeks, nezinājām vai jau pirmajā pilnajā sezonā 125 cc klasē spēs cīnīties ar tiem lielajiem. Kā redzam – var. Kārlis jau vairākus gadus šajā klasē brauc. Viņam tāds pats uzstādījums – nevis uzvarēt katras sacensības, bet braukt stabili, lai tiktu pieciniekā vai pat trijniekā.”

Justs apliecina, ka starp abiem brāļiem, lai arī viņi ir tiešie konkurenti sacensībās, ne trasē, ne ārpus tās nav saspīlējuma: “Trasē viņi abi ir konkurenti un cīnās par uzvaru, taču neesmu novērojis saspīlējumu viņu starpā, tieši otrādi, viņi palīdz viens otram. Treniņos viņu starpā valda veselīga konkurence – tiklīdz viens ir labāks, otrs cenšas vairāk. Tas tur viņus motivētus un viens no otra mācās. Treniņos abi ir ļoti uzcītīgi, viņi strādā uz savu mērķi. Es kā treneris nevaru sūdzēties – puiši treniņiem atdodas ar 100% atdevi.”

Pēc ļoti labi iesāktās Eiropas čempionāta sezonas pastiprinātu interesi par Jāni Mārtiņu Reišuli izrāda vairākas rūpnīcu komandas, taču latvietis līdz šim nav steidzis ar nevienu no tām parakstīt līgumu. Savukārt Kārlis Alberts Reišulis jau otro sezonu brauc zem “MJC Yamaha” rūpnīcas komandas karoga. “Kā man viens menedžeris teica: Citiem ir problēmas, bet jums ir luksusa problēma – jūs varat izvēlēties starp labu, labu un labu,” piezīmēja Justs, kurš neslēpa, ka Jānis ar katru posmu paliek vērtīgāks kā braucējs, tāpēc interesi par viņu jau izrādījušas KTM, Yamaha, Honda u.c. rūpnīcas komandas.

“Pārrunas ar komandām mums notiek jau no pagājušā gada. Tagad lēnā garā savelkam visu kopā un tuvākajā laikā būs jāpieņem tas lēmums,” noslēdzot sarunu teica Roberts Justs.