Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Amerikas supekrosa sezona startē ar Rokzena uzvaru Anaheimā

Juris Grīns
Juris Grīns

Amerikas supekrosa sezona startē ar Rokzena uzvaru Anaheimā
Foto: AMA Supercross

Aizvadītās nedēļas nogalē ASV startēja jaunā "AMA Supercross" sezona, par pirmā posma uzvarētāju kļūstot vācu motosportistam Kenam Rokzenam, kamēr iepriekšējās sezonas čempions Kūpers Vebs finālbraucienā finišēja otrajā vietā.

Dalībai pirmajā no šosezon Anaheimas trasē gaidāmajiem posmiem 450SX klasē bija pieteikušies 48 dalībnieki, no kuriem līdz iespējai startēt finālsacīkstēs tika 22 sportisti. Pēc aizvadītajām kvalifikācijām, kur braucēji bija sadalīti vairākās grupās, sekoja divi "hītu" braucieni. Pirmajā no tiem uzvaru sasniedza "Honda" rūpnīcas braucējs Čeiss Sekstons, kamēr otrajā labākais bija viņa komandas biedrs Rokzens.

Galvenā brauciena startā vadību pārņēma Rokzens, bet Sekstons viņam sākotnēji cieši sekoja, tomēr pēc kāda laika piedzīvoja kritienu, tad zaudēja koncentrēšanos un no otrās pozīcijas krita vēlreiz.

Kamēr Rokzens nepieļāva kļūdas un aizbrauca pretī uzvarai, tālāk aizmugurē Marvins Muskvins mēģināja apdzīt Malkolmu Vilsonu, bet abi piedzīvoja sadursmi. Cīņā par pirmā piecinieka pozīcijām bija arī Džeisons Andersons un Džastins Barsija, kuri kādu laiku sacentās pat par otro vietu. Vēlāk pašreizējais čempions Kūpers Vebs apdzina Barsiju un guva otro vietu, atstājot konkurentu trešajā pozīcijā.

Muskvins finišā bija ceturtais, Sekstons - piektais. Sesto vietu pēc slikta starta sasniedza Eli Tomaks, bet Stjuarts beigās palika tikai septītais.

Smagu kritienu 250XS klases pirmajā "hītā" piedzīvoja tā brīža līderis Kolts Nikolss, kurš spēcīgi atsitās pret zemi, bet motocikls uzkrita virsū. Negadījumā sportists traumēja abas rokas un drīz pēc tam viņam tika veikta operācija. Uzvaru finālbraucienā guva "Yamaha" pārstāvis Kristians Kreigs.

     [+] [-]

, 2022-01-10 12:20, pirms 2 gadiem
Rokzens kā vienmēr kādas gonkas uzvarēs, bet titulu ņems cits sportists - droši vien Webs.

     [+] [-]

, 2022-01-10 12:42, pirms 2 gadiem
Kas translē?

     [+] [-]

, 2022-01-10 13:24, pirms 2 gadiem
Hanters Lowrens 250niekos skaisti, gandrīz tika otrais pēdējā aplī no ceturtās vietas. Bet nu prieks par Roksenu, sezonu iesāk perfekti, cerams turpinās labāk, kā pagājuša sezona, kad iesākās arī ļoti labi pirmā sezonas puse. Tieši skatījos abu braucienu main hītus un domāju kur Kolts Nikols ir (pagājušās sezonas čempions), tagad sapratu kāpēc nav.