Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

EMX125 fināls Kārlim Reišulim, MXGP klasē - izšķirošā cīņa par titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

EMX125 fināls Kārlim Reišulim, MXGP klasē - izšķirošā cīņa par titulu
Džefrijs Herlingss ir trīs punktus aiz MXGP līdera Romēna Fevra. Foto: mxgp.com

Ar sacensībām Itālijā, Mantovas trasē jau šodien noslēgsies Eiropas motokrosa čempionāts EMX125 un EMX250 klasēs, bet trešdien tiks pielikts punkts arī pasaules motokrosa čempionātam, kur MXGP klasē atlikusi izšķirošā cīņa par titulu.

Lapuči EMX250 tituls jau gandrīz rokā

Šodien kļūs zināmi divi jaunie Eiropas čempioni. EMX250 klasē vairs tikai soļa attālumā no tā atrodas itālis Nikolā Lapuči, kurš jau sestdien turpat Mantovas trasē paveica visu, kas bija iespējams, jo uzvarēja abos braucienos. Viņa galvenā sāncenša, norvēģa Kevina Horgmo sniegums bija krietni pieticīgāks, tikai sestā un piektā vieta braucienos, kas ir sportista viens no vājākajiem sniegumiem šogad, tādēļ kopvērtējumā Lapuči pārsvars sasniedzis 45 punktus. Ņemot vērā, ka šodien būs iespējams izcīnīt maksimums 50 punktus, jānotiek sensācijai, lai Lapuči nekļūtu par čempionu. Stabilā trešajā vietā šobrīd holandiešu braucējs Riks Elzinga.

Kārlis Reišulis pārsteigs vēlreiz?

Zināma intriga vēl saglabājas cīņā par EMX125 klases titulu, tomēr arī šeit situācija krietni par labu šī brīža līderim. Itālis Valerio Lata iepriekšējā posmā gan ne reizi netika pirmajā trijniekā, taču viņam 22 punktu pārsvars pār britu Bobiju Brūsu. Holandietis Kajs Karsemakerss ir stabilā trešajā vietā, bet zaudējis pat teorētiskas izredzes uz pirmo vietu, turklāt viņam cieši pietuvojies beļģis Lukass Kēnens, kurš iepriekšējā posmā Pjetramuratā uzvarēja abos braucienos.

Uz starta šodien neizies Jānis Mārtiņš Reišulis, kurš pirmo pieredzi EMX125 klasē guva iepriekšējos trīs posmos Pjetramuratas trasē - viņš šo sezonu pabeidzis un tagad gatavosies nākamajai, ko plāno pavadīt uz 125cc motocikla. Tikmēr ierindā būs viņa brālis Kārlis Alberts Reišulis, kuram šis ir jau otrais gads EMX125 kategorijā. Pēc iepriekšējā posmā sasniegtās otrās vietas, kas ir viņa augstākais rezultāts karjerā, Kārlis kopvērtējumā ir jau septītais, lai gan līdz "Top 6" šobrīd pietrūkst visai daudz - 24 punktu.

Fevra un Herlingsa duelis cīņā par MXGP titulu

Trešdien uz starta turpat Mantovā stāsies pasaules čempionāta braucēji. Lielā intriga šobrīd par to, kurš būs 2021. gada MXGP čempions? Līderis Romēns Fevrs no "Monster Energy Kawasaki" komandas pašlaik var lepoties ar nieka trīs punktu pārsvaru pār "Red Bull KTM" braucēju Džefriju Herlingsu. Iepriekšējā posmā svētdien šeit pat Mantovā Herlingsa ātrums bija lielisks, taču pirmajā braucienā viņš kļūdījās un krita, lai gan pēc tam atguvās līdz otrajai vietai un otrajā braucienā triumfēja ar ievērojamu pārsvaru. Fevrs pielietoja piesardzības taktiku, pēc pirmajā braucienā gūtās uzvaras otrajā lieki neriskējot un finišējot labi tālu aiz Herlingsa. Abi guva vienādu punktu skaitu. Nepaveicās trešajam titula pretendentam Timam Gajseram, kuru pirmā brauciena sākumā izstūma no trases, un "Team HRC" braucējs, atgriežoties tajā, noīsināja līkumu, par ko saņēma piecu vietu sodu, paliekot vien astotais, pēc kā tika gūta trešā vieta otrajā braucienā. Ja pirms iepriekšējā posma viņš Fevram zaudēja vien punktu, tagad tie ir jau 15 punkti.

Kā vēstīts, Pauls Jonass sezonu noslēdzis priekšlaicīgi, jo pirms kāda laika kritienā lauza trīs ribas un svētdien rīta treniņā secināja, ka sāpes ir pārāk lielas, lai turpināt braukt. Tagad viņš izlaidis jau divus posmus, bet kopvērtējumā atkritis uz astoto vietu, ko diezgan droši, ka saglabās arī MXGP sezonas noslēguma kopvērtējumā.

MX2 klasē cīņa par otro vietu

MX2 klasē "Monster Energy Yamaha" braucējs Maksims Renū jau kādu laiku var lepoties ar 2021. gada pasaules čempiona statusu, bet Toms Vialle no "Red Bull KTM" cīņā par otro vietu pašlaik ir septiņus punktus priekšā viņa komandas biedram Jago Gērtsam, kurš uzvarēja iepriekšējā posmā. Šeit liela intriga tieši cīņā par otro vietu.

Finālbraucienu programma

Šodien finālbraucieni EMX125 klasē startēs plkst. 13:20 un 15:20 pēc Latvijas laika, bet EMX250 klasē - plkst. 14:10 un 16:15. Savukārt trešdien MXGP izšķirošās cīņas gaidāmas plkst. 13:15 un 16:10, kamēr MX2 klasē sacīkšu sākums plkst. 12:15 un 15:10.