Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MX2 vicečempions negadījumā lauzis plecu

Juris Grīns
Juris Grīns

MX2 vicečempions negadījumā lauzis plecu
Jago Gērtss. Foto: mxgp.com

Aizvadītajā pasaules motokrosa čempionāta sezonā Jago Gērtss sasniedza otro vietu MX2 klases kopvērtējumā, bet noslēdzošais posms viņam izvērsās neveiksmīgs - otrajā braucienā Itālijā, Pjetramuratas trasē tika piedzīvots kritiens un lauzts plecs.

Trentino "Grand Prix" izcīņā beļģu motosportists, kurš pārstāv "Monster Energy Yamaha" komandu, pirmo braucienu noslēdza ceturtais, bet otrajā cīnījās par uzvaru ar Benu Vatsonu, kad tika piedzīvots kritiens.

"Sākumā mums šķita, ka esmu izsitis plecu," skaidro Gērtss. "Rentgena uzņēmumi parādīja, ka esmu lauzis plecu tā augšējā daļā. Savainojums ir sāpīgs, tāpēc nāksies sakost zobus. Uzreiz pēc notikušā ar motormāju devāmies prom, lai pirmdienas rītā sasniegtu slimnīcu Beļģijā."

Gērtss šogad MX2 pasaules čempionātā piekāpās tikai "Red Bull KTM" komandas braucējam Tomam Viallem. Rudenī viņš tika pie jauna līguma ar "Monster Energy Yamaha" komandu un vēl vismaz nākamās divas sezonas turpinās startēt MX2 klasē.

Šogad Gērts aizvadīja pārliecinošu sezonu, pabija arī kopvērtējuma vadībā, uzvarēja 14 sacīkstēs (tāpat kā čempions Vialle), kā arī triumfēja sešu posmu kopvērtējumā (tikai par vienu uzvaru mazāk nekā Viallem).

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...