Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Reišulis trešais EMX125 pirmajā braucienā, Jānis Reišulis startā nokrīt

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Reišulis trešais EMX125 pirmajā braucienā, Jānis Reišulis startā nokrīt
Kārlis Alberts Reišulis. foto: Mediacross

Eiropas motokrosa čempionāta otrajā posmā EMX125 klasē pirmo braucienu ar augsto trešo vietu noslēdzis Kārlis Alberts Reišulis. Pirmajā desmitniekā iekļuva arī Uldis Freibergs, bet Jānim Mārtiņam Reišulim neveiksmīgs kritiens startā, kā dēļ nācās izstāties.

Uz Itāliju startēt EMX125 klasē devās piecu latviešu sportisti, taču Roberts Lūsis un Martins Platkēvičs fināsacensībām nekvalificējās. Kvalifikācijas braucienos pirmajā grupā 42 sportistu konkurencē Jānis Reišulis uzstādīja trešo labāko apļa laiku, kamēr Lūiss ierindojās 26. pozīcijā. Otrajā grupā starp 41 sportistu trešais bija Kārlis Reišulis, 11. rezultātu sasniedza un tālāk tika Freibergs, bet Platkēvičs palika 31. vietā.

Jau sacensību pirmajā līkumā kritienus piedzīvoja vairāki braucēji, tostarp jaunākais no brāļiem Reišuļiem, un līdz ar to Jānim nācās izstāties. Kārlis sākotnēji bija sestajā pozīcijā, bet drīz vien pakāpās uz piekto vietu, pēc tam apdzina Eliasu Auklēru un bija jau ceturtais. Vēl pēc kāda laika Reišulis bija ticis garām arī Juliasam Mikulam, pakāpjoties uz trešo vietu.

Vēlāk abi aizvadīja aizraujošu dueli, bet Mikula piedzīvoja kritienu un Reišulis varēja uzelpot. Tā arī viņam stabili izdevās noturēties trešajā vietā.

Franču sportists Aleksis Fuerī, uzvarējis kvalifikācijā otrajā grupā, jau sacensību sākumā nonāca vadībā un aizbrauca pretī uzvarai. Savukārt pirmā posma uzvarētājs Kass Valks ierindojās otrajā vietā. Neilgi pirms finiša Fuerī bija pazaudējis iekrāto pārsvaru, taču situācija nemainījās, holandietim Valkam finišējot pussekundi aizmugurē. Kārlis Reišulis no uzvarētāja atpalika 29 sekundes.

Ļoti stabilu sniegumu nodemonstrēja Uldis Freibergs. Pirmajā aplī viņš bija četrpadsmitais, tad kādu laiku brauca divpadsmitais, bet sestajā aplī pacēlās uz 11. pozīciju. Dažus apļus pirms finiša viņš pakāpās jau uz pirmo desmitnieku un tā arī finišēja desmitais, kas uzskatāms par ļoti labu sasniegumu.

Kārļa Reišuļa pārstāvētās "MJC Yamaha" rūpnīcas komandas pārējiem braucējiem neklājās spoži. Feručio Zanki izstājās sacīkšu sākumā, bet Ivano van Erps pēc bēdīga sākuma prata aizcīnīties līdz 11. vietai.

EMX125 klases dalībnieki otro finālbraucienu aizvadīs svētdien plkst. 11:30 pēc Latvijas laika.

Tāpat pirmais brauciens noslēdzies "EMXOpen" klasē, kur sportisti arī aizvada otro posmu, taču bez latviešu līdzdalības. Pirmajās divās vietās itāļi - Džuzepe Trope kļuva par uzvarētāju, par piecām sekundēm finišā uzveicot Stefano Pecuto. Trešo vietu izcīnīja pirmā posma uzvarētājs Mihaels Sandners no Austrijas.

Pilni rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...