Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Blumfelds šonedēļ startēs Katalonijas motokrosa čempionāta sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Blumfelds šonedēļ startēs Katalonijas motokrosa čempionāta sacensībās
Ralfs Blumfelds. Foto: no sportista personīgā arhīva

Motosportistu Raulu Blumfeldu iepriekšējās divās sezonās nomocīja savainojumi, kā dēļ daudz laika trasē pavadīt neizdevās. Tagad braucējs gatavojas jaunajai sezonai un, lai gan neklājas fiziski viegli, pamazām tiek atgūta sportiskā forma.

Rauls Blumfelds: “Ņemot vērā, ka traumas dēļ, praktiski esmu izlaidis divas sezonas un sešus mēnešus esmu pavadījis bez sporta, neiet tik viegli kā gribētos. Šobrīd esmu Spānijā, treniņnometnē ar brāļiem Justiem un cītīgi trenējos, lai maksimāli sagatavotos sezonai.”

Šajā nedēļas nogalē, 10. un 11. februārī treniņa nolūkā Rauls Blumfelds plāno piedalīties Katalonijas čempionātā, kas notiks “Almenar” trasē, viņš startēs MX1 klasē. “Šo sacensību mērķis būs pārbaudīt pašam sevi, cik šobrīd esmu gatavs sacensībām un saprast pie kā vēl ir jāstrādā, kā arī tas palīdzēs būt gatavākam lielākām sacensībām,” saka Rauls Blumfelds.

Nākamās nedēļas nogalē, 17. un 18. februārī Francijā, “Sommieres” trasē norisināsies Francijas internacionālās sacensības, kurās Rauls Blumfelds startēs MX2 klasē. Šajā posmā startēs arī Pauls Jonass, Kārlis Alberts Reišulis un Mairis Pumpurs.

“Šīs sacensības būs augstākā līmenī ar spēcīgākiem braucējiem, tāpēc braukšu Spānijā, Katalonijas čempionātā, lai sagatavotos Francijas posmam. Vēl pēc nedēļas Francijā, “Lacapelle” trasē notiks Francijas čempionāta pirmais posms motokrosā. Vēl neesmu pārliecināts vai piedalīšos, to kopā ar treneriem izlemsim pēc pirmajām divām sacensībām.

Līdz martam dzīvošu Spānijā un trenēšos šeit, pēc tam martā ir plāns braukt uz Nīderlande, patrenēties pa smilšu trasēm un, ja viss ies labi, tad varbūt arī piedalīties kādās sacensībās tur,” stāsta sportists.

Šajā sezonā Rauls Blumfelds pārstāvēs Saldus moto kluba “Magmum”. Par šī gada mērķiem un plāniem sportists vēl izvairās runāt. “Pēdējās divas sezonas mērķi un plāni bija lieli, bet neizdevās tos īstenot traumu dēļ, līdz ar to, šogad sezonas sākumā plāns ir startēt vairākās sacensības, lai atgūtu formu un būtu gatavs sezonai. Kā arī, lai varētu piedalīties starptautiska mēroga sacensībās,” tā Rauls Blumfelds.