Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vialle: "Izskatās, ka KTM komandā esmu palicis vienīgais braucējs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vialle: "Izskatās, ka KTM komandā esmu palicis vienīgais braucējs"
Toms Vialle. Foto: Red Bull KTM

Franču motosportists Toms Vialle šogad aizvadīs savu ceturto sezonu pasaules motokrosa čempionātā MX2 klasē un mēģinās izcīnīt otro titulu. Ņemot vērā, ka Džefrijs Herlingss guvis savainojumu, pirmajā posmā, kas gaidāms jau 20. februārī Apvienotajā Karalistē, Vialle visticamāk uz starta būs vienīgais KTM rūpnīcas braucējs.

"Vēl neesam pilnīgi droši, bet pirmajā posmā es varētu būt vienīgais no komandas, kurš startēs," atzīst Vialle. "Arī savā pirmajā sezonā es braucu viens. 2019. gadā devos uz Angliju un arī toreiz Džefrijs bija savainots, un es vienkārši darīju, ko varēju. Šobrīd Džefrijam situācija ir diezgan sūdīga, arī man vienmēr ir labāk, ja ir komandas biedrs, ar ko aprunāties par trasi un apstākļiem tajā."

2020. gadā abās klasēs kopā KTM startēja ar pieciem braucējiem, bet pagājušajā gadā - ar sešiem. "Pierer Group" paspārnē tagad notikušas lielas pārmaiņas, kā rezultātā bija plānots MXGP klasē turpmāk startēt tikai ar vienu braucēju, bet MX2 kategorijā - ar diviem, tomēr decembrī traģiski gāja bojā jaunais talants Renē Hofers, līdz ar to komandā palika vairs tikai divi sportisti.

Savā pirmajā MX2 sezonā 2019. gadā Vialle uzvaras neguva, bet kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā, kam 2020. gadā sekoja uzvaras 14 braucienos un tika izcīnīts tituls, pārspējot "Yamaha" pārstāvjus Jago Gērtsu un Maksimu Reno. Pērn Vialle uzvarēja 13 braucienos, guva arī pēdas lūzumu un kopvērtējumā palika trešais, kamēr Reno izcīnīja titulu, bet Gērtss čempionātā guva otro vietu. Reno tagad pārgājis uz MXGP klasi, bet Gērtss būs Vialles viens no spēcīgākajiem sāncenšiem.

"Katru dienu trenējos, lai varētu uzvarēt," pirms jaunās sezonas saka Vialle. "Tas, ka esmu viens no favorītiem uz titulu, priekš manis ir normāli. Šādu spiedienu izjutu jau 2020. gadā un tāds tas bija arī pagājušajā gadā. Es to saprotu. Man ļoti patīk būt sacīkšu līderim, tas ir daudz labāk nekā cīnīties par piekto, sesto vai astoto vietu. Ja esi priekšā, adrenalīns ir daudz lielāks."

Vialle atklāj, ka šogad startēs ar jauno "KTM 250 SX-F" motociklu: "Šis ir pilnīgi jauns motocikls, un tas ievērojami atšķiras, lai gan ne tik būtiski, jo joprojām var sajust, ka tas ir KTM. Tam ir jauns rāmis un jauns motors, tāpēc nepieciešams pie tā pierast, bet darbs norit labi. Jūtu, ka gan motors, gan amortizatori ir ļoti labi."

Aizkulisēs tiek runāts, ka Herlingsa vietā uz kādu laiku varētu tikt pieņemts cits braucējs. Šādā gadījumā lieliska izvēle būtu Antonio Kairoli, kurš pēc aizvadītās sezonas beidza karjeru MXGP, tomēr nav izslēdzis atsevišķu posmu aizvadīšanu.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...