Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Supermoto čempions Loss: "Sākumā pārveidoju enduro motociklu un vienkārši vizinājos pa ielām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Supermoto čempions Loss: "Sākumā pārveidoju enduro motociklu un vienkārši vizinājos pa ielām"
Kaspars Loss. Foto: LMSF

Piedāvājam nelielu sarunu ar supermoto 2021. gada S2 klases Latvijas čempiona titula ieguvēju Kasparu Losu, kurš pārstāv motoklubu "RaceOn". Gaidāmajā sezonā sportists startēs S1 klasē.

Kā sākās Tava supermoto sportista karjera?

Kaspars Loss: "Ar supermoto karjeru izlēmu nodarboties, jo tajā visā sacensību garā mani ievilināja mans vārda brālis Kaspars Logins. Līdz tam es biju pārveidojis savu pirmo enduro motociklu par supermoto un vienkārši vizinājos pa ielām. Sapazinos ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem, daži no tiem bija jau piedalījušies sacensībās un piedāvāja arī man izmēģināt. Ar Kasparu 2016. gadā aizbraucu uz pirmajām sacensībām Madonā, kur ieguvu trešo vietu. Pēc tām man bija sajūta, ka esmu spējīgs šajā sportā, noteikti jāturpina un jāmēģina sevi attīstīt."

Kāpēc tieši supermoto?

K.L.: "Man patīk tā kombinācija – braukt ar sporta slikiem pa asfaltu un zemes sekciju. Nekad nevari paredzēt, kas notiks zemes sadaļā, tas man liekas ļoti interesanti."

Cik gadus kopumā nodarbojies ar supermoto?

K.L.: "Ar supermoto nodarbojos sešus gadus."

Kādi ir Tavi līdz šim augtākie sasniegumi šajā motosporta disciplīnā?

K.L.: "Mani augstākie sasniegumi – 2021. gada supermoto sezonā izcīnīju Baltijas čempiona titulu, kā arī 1. vieta Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopvērtējumā."

Spilgtākais mirklis, notikums Tavā supermoto dzīvē, kurš palicis atmiņā vēl šodien?

K.L.: "Noteikti mana dalība "Mettet" sacensībās Beļģijā. Ideāls pasākums, ar foršu atmosfēru un braucējiem no visas pasaules."

Kādi ir Tavi 2022. gada supermoto sezonas mērķi?

K.L.: "Mani 2022. gada mērķi – censties uzstādīt līdzīgus rezultātus kā pagājušajā sezonā.

Tavs novēlējums sev un konkurentiem?

K.L.: "Sev un konkurentiem novēlu neatlaidību."

!!!Baltijas čempionāta pirmais posms notiks 14. maijā Madonā.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv