Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Peltsamā aizvadīts Latvijas un Igaunijas supermoto čempionāta trešais posms

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Peltsamā aizvadīts Latvijas un Igaunijas supermoto čempionāta trešais posms
Supermoto sacīkstes. Foto: supermoto.lt

16.jūlijā Igaunijas pilsētas Peltsamas kartingu trasē aizvadīts apvienotais Latvijas un Igaunijas supermoto čempionāta trešais posms. Diena tika aizvadītas mainīgos laikapstākļos, kas būtiski ietekmēja sacensību gaitu.

Jaudīgākajā S1 klasē pirmo trijnieku sastādīja motosportisti no Igaunijas abus braucienus nobraucot nemainīgā secībā, kas arī atspoguļojas abu braucienu rezultātu kopsummā. Pirmo vietu izcīnīja un savas pozīcijas sezonas kopvērtējumā nostiprināja patreizējais S1 klases līderis Eero Madisson, aiz viņa ierindojās Patrick Pals un līdz šim trešais sezonas kopvērtējumā esošais Aksel Pärtelpoeg. Savukārt šoreiz vienīgais S1 klases pārstāvis no Latvijas Dzintars Baltais (”Motodroms”) ieņēma septīto vietu.

Savukārt S2 klasē godalgotās vietas sadalīja mūsu supermoto braucēji no Latvijas. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kaspars Loss (”RaceON”), abos braucienos finišējot kā pirmais. Otro vietu izcīnīja Gatis Tikiņš (”MX Ķekava”), bet trešo Imants Kalniņš (”RaceON”). Savukārt sezonas kopvērtējuma līdzšinējais līderis Mārtiņš Feters-Fekters (”RaceON”) šoreiz ierindojās ceturtajā vietā.

S4 klasē tāpat kā S1, pirmo trijnieku sadalīja pašmāju Supermoto braucēji no Igaunijas. Pirmo vietu, abos braucienos finišējot kā pirmais, izcīnīja Karl Takk, otro vietu Martin Pärtelpoeg, bet trešo vietu ieguva Enrico Pedak. Arī S4 klases patreizējais sezonas līderis mūsu motosportists no Latvijas Garijs Rožkalns (”Bruno Racing Team”) šoreiz ieņēma ceturto vietu, bet startējot Pitbike160 klasē Garijam veicās nedaudz labāk un viņš izcīnīja trešo vietu. Jāpiebilst, ka Garijs ir arī Pitbike160 klases sezonas kopvērtējuma līderis. Savukārt, pirmo un otro vietu Pitbike160 klasē Peltsamā izcīnīja motosportisti no Igaunijas Mihhail Bõstrov un Mark Tori.

”Kopumā abās klasēs braucieni nesanāca diezgan veiksmīgi. Pirmajā braucienā ar pitbike piedzīvoju kritienu, kad gāju pa pirmo vietu, tad biju atkritis līdz astotajai vietai, bet vienalga saķēru visus līdz trešajai vietai. Otrajā braucienā mēs spraigi trijatā cīnījāmies par uzvaru, bet diemžēl nesanāca man uzvarēt, pieļāvu kļūdas pēdējā aplī un paliku trešais, kopvērtējumā arī trešais. Un S4 klasē sanāca, ka abus braucienus braucu ar slapjajām riepām, bet pirmās divas vietas, pat pirmās trīs brauca ar sausajām riepām, bet es biju veicis nepareizu riepu izvēli, tāpēc arī ir šāds rezultāts, tikai ceturtā vieta šajā posmā, bet neko vēl viss ir priekšā,” pārdomās par nedēļas nogali dalās Garijs Rožkalns.

SM Junior klasē pirmo vietu izcīnīja Mathias Vetkin no Igaunijas, tādā veidā tikai nostiprinot savas līderpozīcijas sezonas kopvērtējumā. Otro un trešo vietu arī ieguva motosportisti no Igaunijas Robin Robert Mooses un Rasmus Ebelmann.

SM Street klasē pirmās divas vietas sadalīja Roberts Konrāds no ”MX Delveri” un Mārtiņš Avens no ”MX Ķekava”, bet trešo vietu ieguva Mati Kraavi no Igaunijas.

Peltsamā augstus rezultātus uzrādīja arī mūsu jaunie motosporta talanti. MiniGP klasē pirmo vietu izcīnīja Kristers Grabovskis (Privāti), otro vietu ieguva Marks Čerņevskis (”IK Auseklis motoklubs”), aiz sevis trešajā vietā atstājot komandas biedru Timuru Ščičko. Pitbike Junior klasē otro vietu ieņēma Timofejs Vilkovs (”Daugavpils BJC Jaunība”), bet vienīgais SM50 klases pārstāvis no Latvijas Dario Rožkalns (”IK Auseklis motoklubs”) ierindojās ceturtajā vietā.

Priecīgs par piedzīvoto Igaunijā stāsta Kristers Grabovskis: ”Biju ļoti priecīgs ka ceturtdien atbraucot uz jaunu trasi, tajā jau trenējās Hugo un Selīna – bija labs laiks un paši labākie treniņa biedri, samācījos trasi. Sacensību dienā izdevās laba kvalifikācija, izdevās arī abi starti. Ļoti žēl ka Robins nokrita, es ļoti gribēju nobraukt ar viņu kopā abus braucienus.”

Arī Garijs Rožkalns atzīst, ka ir apmierināts ar bērnu sniegumu: ”Laikapstākļi bija mainīgi un mani bērni brauca pirmo reizi pa slapju trasi un lietus riepām. Vienam varbūt sanāca nedaudz labāk, otram sliktāk, varbūt trešais piedzīvoja kādu kritienu un tāpēc neizdevās uzrādīt labu rezultātu, bet kopumā esmu apmierināts.”

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/igaunija-aizva...