Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ar posmu Madonā tiks atklāta jaunā Supermoto Baltijas čempionāta sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar posmu Madonā tiks atklāta jaunā Supermoto Baltijas čempionāta sezona
Foto: Māris Stiprais

Sestdien, 13. maijā, Baltijas vadošie Supermoto braucēji pulcēsies Madonas pilsētas kartingu trasē, lai savā starpā sadalītu pirmos ieskaites punktus Baltijas čempionāta ietvaros. Šajā seriālā kopumā paredzēti trīs posmi – pa vienam Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Uz Baltijas čempionāta sezonas atklāšanas sacensībām piereģistrējušies gandrīz visi līderi, tajā skaitā arī Igaunijas izlases braucēji Nāciju kausā Aksels Pārtelpogs, kurš pērn izmēģināja spēkus Eiropas čempionātā, Patriks Pals un Ero Madisons. Arī no Lietuvas varam sagaidīt Nāciju izlases dalībniekus Gediminu Jomantasu un Dominiku Diraiti, kā arī pie starta redzēsim ātrākos latviešus.

Šogad pateicoties LaMSF aktivitātēm jaunu elpu “Street” klase, kuras braucēji pirmo reizi šīs klases vēsturē dalīs ““SM Street debitanta balvu” uz kuru pretendēs ikviens sportists, kas vēl ne reizi nav piedalījies sacensībās. Jaunieviestā balva pamudinājusi pieteikties vairākus šīs klases debitantus. Šobrīd “Street” klasē nākuši klāt 11 sportisti.

S2 klasē šosezon gaidāmas interesantas cīņas, jo jau esošo sportistu skaitu papildinājuši vairāki vadošie Enduro braucēji, kas liks sarosīties iepriekšējo sezonu līderiem.

Aizvien pieaugušās Supermoto popularitātes dēļ šogad klāt nākušas Kvadru iesācēju un amatieru S5 klase, paverot iespēju Baltijas čempionāta ieskaitē piedalīties sportistiem ar salīdzinoši mazāku pieredzi. Turpināsim arī iesāktās Pitbike klases, tāpēc ari uz startu ir aicinātas arī šis klases.

“MX Ķekava” vadītājs un Latvijas posma organizators Rolands Pankars: “No organizatoriskā viedokļa ļoti liels darbs jau ir ieguldīts pie zemes posma sagatavošanas, par ko paldies Madonas kartinga trases darbiniekiem. Mazliet pamainīta trases konfigurācija – trampalīni ir paveidoti savādāki, kas arī ir neliels atsvaidzinājums trasei. Pirms sacensībām noskaņojums ir labs, Madonas trase ir labāka Baltijā, tad nu lūk gaidām visus labākos no Baltijas Madonā. Paldies visiem iesaistītajiem un komandas biedriem par palīdzīgas rokas sniegšanu, kā arī paldies sponsoriem, kuri palīdzējuši uz Latvijas posmu sarūpēt vērtīgu balvu fondu.”

Baltijas čempionāta posmi:

PosmsDatumsNorises vieta
1.13. maijsMadona (Latvija)
2.3. jūnijsKulbilohu (Igaunija)
3.10. septembrisKursinai (Lietuva)

Izmantotie resursi:
lamsf.lv