Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pilsblīdenē startē Latvijas amatieru čempionāts motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Pilsblīdenē startē Latvijas amatieru čempionāts motokrosā
Foto: lamsf.lv

Otro nedēļu pēc kārtas ar motoru skaņām būs ierībināta Saldus novada Pilsblīdenes pagastā bāzētā mototrase "Kuba", kur šodienn, 9. aprīlī, tiks dots starts jaunajai Latvijas amatieru čempionāta sezonai.

Pagājušajā nedēļas nogalē šo trasi iesvētīja Nacionālā kausa dalībnieki, kas pulcējās rekordlielā skaitā. Sacensībām tika pieteikti 303 sportisti, kas ir kuplākais fiksētais dalībnieku skaits Latvijā notiekošajās motokrosa sacensībās pēdējo piecu gadu laikā.

Šajā Latvijas amatieru čempionātā motosportisti kopumā tiks sadalīti 15 dažādās ieskaišu grupās. Solo motocikli par medaļām cīnīsies septiņas klasēs: MX18+, MX30+, MX40+, MX45+, MX50+, MX55+ un MX Open, savukārt kvadricikli un blakusvāģi tiks iedalīti Hobiju, Amatieru un Veterānu klasēs. Pirmais starts paredzēts jau plkst. 11:00.

Pilsblīdenes trase, kura veidota tālajos astoņdesmitajos gados, ir 1480 m gara, tās segums sastāv no grants un smilts. Trase ir ļoti iemīļota sportistu vidū. To apsaimnieko Ēriks Bērziņš un Mārtiņš Mauriņš – Latvijas amatieru čempionāta 1. posma organizatori.

Pērngad oktobrī Latvijas amatieru čempionāta sezona motokrosā tika noslēgta Pilsblīdenes trasē, bet šogad – uzsākta.

Sākotnēji bija ieplānots, ka Pilsblīdenē par Latvijas čempionāta ieskaites punktiem cīnīsies Blakusvāģu “Open” un Kvadriciklu “Open” klases braucēji, taču pēc 6. aprīļa Motokrosa komisijas sacensību kalendāra grozījumiem, šīm klasēm 1. posms paredzēts 17. aprīlī Aizputē. Jāpiezīmē, ka Latvijas čempionātā BV Open un Q Open klašu ieskaitē 11 posmu vietā šogad notiks 5 posmi.

Amatieru čempionātā, tāpat kā pagājušogad, ir paredzētas BV Open un Q Open klases, kurām ir Latvijas kausa statuss atbilstoši Latvijas Amatieru čempionāta nolikumam.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv