Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Artis Neilands atgriežas motošosejas blakusvāģu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Artis Neilands atgriežas motošosejas blakusvāģu sacīkstēs
Foto: publicitātes

Pēc ilgāka pārtraukuma motošosejas blakusvāģu sacensībās ir atgriezies Artis Neilands, kurš atkal apvienojies ekipāžā ar zviedru sportistu Tomasu Akselsonu (Tomas Axelsson). Pagājušās nedēļas nogalē ekipāža aizvadīja sacensības Vācijā, Ošerslēbenes trasē.

Pirms vairākiem gadiem Akelsona/Neilanda duets priecēja ar startiem pasaules čempionātā un citās motošosejas blakusvāģu sacīkstēs, tika gūtas arī godalgotas vietas. Diemžēl kantētājam savainojuma dēļ uz kādu laiku sports bija jānoliek malā. Pagājis ilgs laiks, un Artis atkal ir atpakaļ blakusvāģī.

"Ilgi gaidīts mirklis, kad atkal esmu atpakaļ komandā," stāsta Artis Neilands. "2018. gadā palīdzēju šai komandai izcīnīt "Sidecar Trophy" ceļojošo kausu un devos operēt potīti, līdz ar to kopš tā laika sacensības skatījos no malas. Komandas gars neapstājās un tā turpināja aktīvu dalību sacensībās, kur arī 2019. gadā tika sasniegts tas pats pjedestāls un "Sidecar Trophy" ceļojošais kauss palika pie komandas, tikai šoreiz ar kantētāju Nadju Milstenu (Nadja Milsten) sastāvā."

Šogad savainojumā iedzīvojās arī komandas pilots Akselsons, kā rezultātā sezonas lielāko daļu nācās izlaist.

"2022. gada sezona iesākās ar veiksmīgu uzvaru Kruā (Croix) trasē Francijā, kur komandai pievienojās jauns kantētājs Klemēns Konils (Clement Conil) no Francijas, tomēr rokas kaula lūzums Tomasam neļāva turpināt tik daudzsološo sezonu," pastāstīja Artis Neilands.

Uz sezonas beigām Akselsons ir atpakaļ ierindā. Kopā ar latviešu līdzbraucēju Neilandu sasniegti atzīstami rezultāti sacīkstēs Vācijā.

"Gada noslēdzošās sacensības "Sidecar Festival" notika 1. un 2. oktobrī Vācijā, "Motorsport Arena Oschersleben" trasē, un abi ar Tomasu bijām "uz strīpas", gatavi sacensībām," atklāja ekipāžas kantētājs. "Ar veiksmīgu un stabilu atgriešanos savā 1000 kubikcentimetru klasē ierindojāmies ceturtajā vietā "Super Sprint" sacīkstē, piektajā vietā "Sprint" sacīkstē un piektajā vietā arī "Gold" sacīkstē. Sezona ir noslēgusies uz pozitīvas nots - nu priekšā ziemas darbi un gatavošanās 2023. gada sezonai."

Nākamgad Akselsona/Neilanda ekipāža plāno aizvadīt pilnu sezonu "Sidecar Trophy" seriālā.

     [+] [-]

, 2022-10-08 08:20, pirms 2 gadiem
Nu baigi traumatiskais pasākums. Bet čaļi sadziedē kaulus un mauc tālāk.