Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nāciju kausā Latvijas motokrosa komandā startēs Sabulis, Macuks un Ivanovs

Juris Grīns
Juris Grīns

Nāciju kausā Latvijas motokrosa komandā startēs Sabulis, Macuks un Ivanovs
Foto: mxgp.com

Pēc pasaules motokrosa čempionāta sezonas beigām norisināsies tradicionālās Nāciju kausa sacensības, kurās Latvijas komandu šogad pārstāvēs Toms Macuks, Dāvis Ivanovs un Kārlis Sabulis.

Šobrīd Nāciju kausā, kas tiek saukts arī par motokrosa Olimpiskajām spēlēm, dalību apstiprinājušas 39 valstu komandas, ieskaitot Latviju, Lietuvu un Igauniju. Sacensību rīkotājs "Youthstream" publiskojis provizorisko dalībnieku sarakstu, kas ļauj gūt ieskatu, kādus vadošos pasaules motokrosa braucējus redzēsim uz starta.

Jau ziņojām, ka Latvijas komandai šoruden nepalīdzēs Pauls Jonass, kurš pašlaik cīnās par titulu MX2 pasaules čempionātā, un divus posmus pirms sezonas beigām ir pārliecinošā vadībā. Sportists aizvien izjūt pērn piedzīvotā kritiena sekas, kas pastiprinājās pēc vēl viena piedzīvota kritiena šopavasar. Ārsti viņam iesaka atpūsties.

Līdz ar to sacensībās startēs Toms Macuks, Kārlis Sabulis un Dāvis Ivanovs, kuri visi ir braukuši pasaules motokrosa čempionātā, kā arī guvuši pieredzi citās starptautiskās sacīkstēs. Sabulis vēl šogad aizvadīja atsevišķus posmus MX2 pasaules čempoionātā, bet pamatā startē Eiropas motokrosa čempionātā EMX250 klasē - viņš arī Nāciju kausā brauks MX2 ieskaitē. Macukam uzdevums būs cīnīties MXGP vērtējumā, bet Ivanovam - OPEN ieskaitē.

Nāciju kausa izcīņa šogad norisināsies 1. oktobrī Apvienotajā Karalistē.