Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sezonas līderis Tomaks uzvar supekrosa "Triple Crown" posmā Arizonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sezonas līderis Tomaks uzvar supekrosa "Triple Crown" posmā Arizonā
Foto: AMA Supercross

Arizonā, Glendeilas "State Farm Stadium" trasē nedēļas nogalē norisinājās Amerikas superkrosa čempionāta piektā posma sacensības, kas tika aizvadītas "Triple Crown" formātā. Trīs braucienu summā labākais bija "Yamaha" komandas braucējs Eli Tomaks, kuram šī ir uzvara otro posmu pēc kārtas.

Lai gan Tomaks jau iepriekš bija zināms kā viens no Amerikas vadošajiem krosa braucējiem, šosezon viņa sniegums, iespējams, ir labāks nekā jebkad. Pirmo reizi par Amerikas supekrosa čempionu SX450 klasē viņš kļuva 2020. gadā (pirms tam 2012. gadā tika sasniegta uzvara SX250 kategorijā), bet šogad atkal sevi nopietni pieteicis cīņai par pirmo vietu. Glendeilas posmā viņš uzvarēja pirmajos divos braucienos, bet trešā guva trešo vietu.

Pirmajā braucienā Tomaka tuvākie sekotāji finišā bija Džeisons Andersons un Malkolms Stjuarts, kuri cīņā par pirmā trijnieka pozīcijām uzveica Kenu Rokzenu un Marvinu Muskvinu. Čeiss Sekstons divreiz krita un finišēja tikai vienpadsmitais.

Tomaks uzvarēja arī otrajā braucienā, šoreiz otro vietu guva Stjuarts, bet Sekstonam izdevās aizcīnīties līdz trešajai pozīcijai. Aiz "top 3" palika Muskvins, kurš pārliecinoši pārspēja Dilanu Ferandisu, kamēr Rokzens bija sestais. Andersons piedzīvoja kritienu, kad līdz finišam bija jābrauc vēl piecas minūtes, un finišēja divpadsmitais.

Absolūta dominēšana Tomakam neizdevās, jo trešajā braucienā uzvaru sasniedza Sekstons, bet Andersons pēc slikta starta aizcīnījās līdz otrajai vietai. Tomaks finišēja trešais, ar ko pilnībā pietika, lai uzvarētu posmā, bet aiz pirmā trijnieka šoreiz palika Stjuarts, kurš pirms tam vienu brīdi bija otrais, tad sekoja Kūpers Vebs. Rokzens šoreiz tikai septītais, bet Ferandiss krita, sabojāja motociklu un bija spiests izstāties.

Tomaks uzvarējis otro posmu pēc kārtas, kamēr Stjuarts ar stabilu braukšanu ticis pie otrās vietas, bet Sekstons, par spīti vājākam rezultātam pirmajā braucienā, summā bija trešais. Tagad Tomaka pārsvars sezonas kopvērtējumā pār tuvāko sekotāju Sekstonu sasniedz jau 11 punktus. Nākamais posms atkal norisināsies Anaheimā, kur šogad jau aizvadītas divas sacīkšu nedēļas nogales.