Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rokzenam trešā uzvara pēc kārtas, atpalicēja dēļ krīt Barsija un Tomaks

Juris Grīns
Juris Grīns

Rokzenam trešā uzvara pēc kārtas, atpalicēja dēļ krīt Barsija un Tomaks
Kens Rokzens. Foto: Team HRC

Naktī uz svētdienu Indianapolisā tika aizvadīts Amerikas supekrosa čempionāta kārtējais posms, kurā jau trešo uzvaru pēc kārtas sasniedza "Honda" rūpnīcas braucējs Kens Rokzens. Viņš arī kopvērtējuma līderis pēc aizvadītiem sešiem posmiem, bet līdz šim neveiksmīgākās sacīkstes sezonā aizvadīja pirmā posma uzvarētājs Džastins Barsija, kura kritienu izraisīja viens no atpalicējiem.

Supekrosa sezona janvāra otrajā pusē iesākās ar trim posmiem Hjūstonas "NRG Stadium" trasē. 450SX klasē atklāšanas posmā pirmo vietu guva Barsija, tobrīd izcīnot "GasGas" komandai uzvaru jau debijas sacīkstēs, kamēr otrajā posmā, pēc sākotnējo līderu Čeisa Sekstona un Adama Sansarulo izstāšanās, visiem priekšā finišēja "Kawasaki" braucējs Eli Tomaks. Rokzens bija tuvu uzvarai Hjūstonas trešajā posmā, taču tikai pēdējā aplī viņu apdzina Kūpers Vebs no "KTM".

Neskatoties uz to, ka nevienā no pirmajiem trim posmiem Rokzens nebija uzvarējis, tieši viņš bija čempionāta līderis pirms ierašanās Indianapolisā, kur norisinājās nākamās trīs sezonas sacensības. Tikai punktu viņam tobrīd zaudēja Vebs un Tomaks.

Ceturtajā posmā finālbraucienā Tomaks sākumā bija līderis, tad kļūdījās un pāris pozīcijas zaudēja, bet neilgi pirms finiša vadībā esošais Rokzens arī pieļāva kļūdu, un Tomaks vadību atguva. Uzreiz pēc tam Rokzens viņu tomēr apdzina un pēdējā aplī noturēja vadību, šoreiz izšķirošajos momentos nevis zaudējot, bet iegūstot uzvaru. Piektajā posmā Rokzens jau spēja dominēt un uzvarēja ar desmit sekunžu pārsvaru - šis sniegums tika nodēvēts par viņa labāko kopš 2017. gadā gūtā savainojuma.

Aizvadītajā naktī notika sestais posms un pēdējais Indianapolisas "Lucas Oil Stadium" trasē. Vācietim izdevās izcelt startu, kamēr aiz viņa muguras notika spraigas cīņas, Barsijam pirmajā līkumā izgrūžot ārmalā Tomaku. Barsija pēc tam vienā no momentiem pat aizķēra Rokzenu, taču turpinājumā līderis izveidoja pāris sekunžu pārsvaru. Tad cīņā par otro vietu Vebs apdzina Barsiju, pietuvojās Rokzenam, bet apdzīt nespēja.

Pirmā posma uzvarētājs Barsija turēja aiz muguras Tomaku un tuvojās pjedestālam, taču par apli apdzenamais Vinss Frīzijs neatbrīvoja trajektoriju, kā rezultātā Barsija krita, bet Tomaks uzbrauca viņam virsū. Rezultātā trešais finišēja Marvins Muskvins, kamēr Tomaks palika septītais, bet Barsija ierindojās vien 19. pozīcijā, kas nozīmē zaudētus ļoti vērtīgus punktus kopvērtējumā.

Pēc sešiem posmiem Rokzena pārsvars pār otrajā vietā esošo Vebu sasniedz jau 16 punktus, Tomaks ir trešais un zaudē 24 punktus, kamēr Barsija vairs tikai piektais, pēc šī posma atkrītot jau aiz Sansarulo.

Nākamie divi Amerikas superkrosa čempionāta posmi notiks 13. un 20. februārī Orlando.

6. posma "Top 10"

VietaSportistsMotocikls
1.Kens RokzensHonda
2.Kūpers VebsKTM
3.Marvins MuskvinsKTM
4.Malkolms StjuartsYamaha
5.Adams SansaruloKawasaki
6.Džeisons AndersonsHusqvarna
7.Eli TomaksKawasaki
8.Dilans FerandissYamaha
9.Džoījs SeveidžsKTM
10.Zaks OsbornsHusqvarna

Kopvērtējuma "Top 10"

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Kens RokzensHonda138
2.Kūpers VebsKTM122
3.Eli TomaksKawasaki114
4.Adams SansaruloKawasaki105
5.Džastins BarsijaGasGas96
6.Dilans FerandissYamaha96
7.Malkolms StjuartsYamaha95
8.Marvins MuskvinsKTM94
9.Zaks OsbornsHusqvarna87
10.Ārons PlesingersYamaha82