Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenss vēsturiski debitē Amerikas supekrosa vadošajā klasē, Prado izcīna 13. vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenss vēsturiski debitē Amerikas supekrosa vadošajā klasē, Prado izcīna 13. vietu
Foto: AMA Supercross

Ar pirmo posmu Anaheimā startējusi Amerikas supekrosa čempionāta ("AMA Supercross") jaunā sezona. Debitējot lielajā 450SX klasē, pārsteidzošu uzvaru izcīnīja Džets Lorenss, savukārt MXGP čempions debijas reizē finālsacensībās guva 13. vietu.

Iepriekšējās sezonās austrāliešu motosportists Lorenss bija vadošais braucējs 250SX klasē. 2022. un 2023. gadā viņš kļuva par Amerikas supekrosa čempionu šajā kategorijā, tāpat 2021. un 2022. gadā izcīnīja Amerikas čempiona titulu motokrosā 250cc klasē, bet pērn jau triumfēja 450cc kategorijā. Tagad Lorenss piedzīvoja debiju lielajā klasē arī superkrosa kategorijā.

Tā noritēja teicami. Jau treniņbraucienos Lorenss sasniedza ātrāko rezultātu, tāpat bija nepārspējams kvalifikācijā. Pēc tam savā priekšbraucienā nācās atzīt Kūpera Veba pārspēku, kurš pārņēma vadību pirmajā aplī un bija līderis līdz finišam.

"Honda" komandas pārstāvis atkal bija nepārspējams galvenajā braucienā, izcēla startu un turpinājumā spēja attālināties no tuvākā sekotāja Džeisona Andersona, kurš finišēja septiņas sekundes aizmugurē. Spraigu cīņu par otro vietu aizvadīja Vebs, taču kļūdījās un zaudēja pozīcijas. Trešo vietu sasniedza pagājušās sezonas Amerikas superkrosa čempions Čeiss Sekstons.

Jāpiebilst, ka Lorenss ir pirmais sportists Amerikas supekrosa vēsturē, kuram izdevies izcīnīt uzvaru vadošas klases debijas sacensībās.

Debiju Amerikas superkrosā piedzīvoja arī 2023. gada MXGP pasaules motokrosa čempions Horhe Prado. Viņa plāns ir aizvadīt pirmos trīs posmus, pirms atgriešanās Eiropā. Anaheimā sasniegta 13. vieta galvenajā sacīkstē.

Finālbrauciena rezultāti 450SX klasē: