Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Kad nejūti pusi ķermeņa, jāpriecājas, ka tomēr viss beidzies labi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Kad nejūti pusi ķermeņa, jāpriecājas, ka tomēr viss beidzies labi"
Džefrijs Herlingss. Foto: ktm.com

"Red Bull KTM" komandas sportists Džefrijs Herlings šobrīd turpina atlabšanu no traumas, kas tika gūta septembrī. Holandietis atzīst, ka rezultātu ziņā neizdevusies sezona viņu nesatrauc, jo jāpriecājas par to, ka vispār izdevies palikt veselam.

Herlingss šogad uzvarēja četros MXGP pasaules čempionāta posmos un bija kopvērtējuma līderis, pirms septembrī Faencas trasē treniņbraucienos smagi krita, traumējot muguru un kaklu. Viņš atzīst, ka šāds kritiens varēja nenotikt, ja būtu izdevies pilnībā atlabt no 2019. gadā gūtā pēdas savainojuma, kā rezultātā sportists neesot spējis pienācīgi reaģēt un sekojis kritiens.

Herlingsa atgriešanās bija plānota jau šīs sezonas otrajā pusē, taču situācija ar "Covid-19" liedza viņam pienācīgi sagatavoties, tādēļ tika pieņemts lēmums šo gadu pilnībā veltīt veselības uzlabošanai, lai simtprocentīgā gatavībā varētu uzsākt 2021. gada sezonu.

"Pavisam noteikti esmu sagrauts, bet, kad esi nokritis un pusstundu nespēj just pusi ķermeņa, jāpriecājas, ka viss beidzies labi," saka Herlingss. "Šādās reizēs sacīkšu rezultātiem nav nozīmes. Ir tikai atvieglojums, ka esmu vesels - tagad man vairs nesāp ne mugura, ne kakls. Katra neveiksme ir grūta, bet šajā sporta veidā viss notiek ātri, motocikli ir ļoti ātri un atliek vien gaidīt, kad pienāks brīdis, kad kaut kas noies greizi. Gandrīz katru nedēļas nogali kāds braucējs savainojas, bet tā ir daļa no motokrosa, un mums tas ir jāpieņem. Šī ir jau trešā vai ceturtā reize, kad esmu zaudējis iespēju uzvarēt čempionātā. Tagad to kļūst vieglāk pieņemt, bet tas nav nekas tāds, ar ko es lepotos."

Pasaules čempionātā Herlingss debitēja 2010. gadā, kad viņam bija tikai 15 gadi. Kopš tā laika šī viņam ir jau septītā sezona, ko nav izdevies pilnvērtīgi aizvadīt savainojuma dēļ, un trešā, kad sezona jāpārtrauc, tobrīd esot čempionāta vadībā.

Šobrīd Herlingsam ir līgums ar "Red Bull KTM" rūpnīcas vienību vēl uz nākamajiem trim gadiem. Arī nākamsezon viņa komandas biedri būs Antonio Kairoli un Horhe Prado, kurš šobrīd atlabst no saslimšanas ar "Covid-19".

"Es joprojām mīlu sacensības," saka 26 gadus vecais Herlingss. "Cerams, ka pēda atlabs tiktāl, ka atkal varēšu justies komfortabli. Tā nekad vairs nebūs tāda kā iepriekš un nespēs pilnībā atkal kustēties, bet viss pārējais būs labi. Pie slimnīcas var pierast. Aizvien esmu motivēts, zinu, ka manī aizvien ir daudz cīņasspara. Es gribu gūt uzvaras un gāzt rekordus."

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...