Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss, visticamāk, nepiedalīsies Latvijas MXGP posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss, visticamāk, nepiedalīsies Latvijas MXGP posmā
Džefrijs Herlingss. Foto: KTM

"Red Bull KTM" motokrosa komandas tehniskais direktors Dirks Grūbels atzinis, ka Džefrijs Herlingsa atlabšana nenorit tik ātri, kā bija cerēts, tāpēc tuvākajā laikā viņa atgriešanos trasē nevajadzētu gaidīt. Līdz ar to Herlingss visticamāk nevarēs startēt Latvijas posmā, kas gaidāms jau 24. aprīlī.

2021. gada pasaules čempions pēdas savainojumu guva janvāra beigās, kad piedzīvoja kritienu treniņa laikā Spānijā. Līdz ar to šīs sezonas sākums viņam gājis secen. Turklāt arī tuvākajā laikā sportistu trasē neredzēsim.

"Mēs gribētu, lai Džefrijs var startēt, bet viņš joprojām atlabst, un tas notiek lēnāk nekā cerējām," skaidro Grībels. "Tas, ko viņš salauza, ir sarežģīts kauls. Tagad viņš jau var nedaudz pastaigāt bez kruķiem, un rehabilitācija sākas. Gandrīz katru nedēļu notiek sacīkstes, un mēs paredzējām, ka viņš būs atpakaļ, bet ir jāgaida un jābūt pacietīgiem."

Jautāts par to, vai Herlingss varētu atgriezties uz posmu Latvijā, Grībels atbildēja noraidoši: "Nē, diez vai. Šobrīd es neizteiktu nekādas prognozes, nedēļu no nedēļas skatāmies, kā situācija attīstās. Jāskatās, ko teiks ārsti."

Sezonas pirmajā posmā Anglijā Herlingsa vietā iespēju startēt komanda deva Matīsam Boisramam. Francūzis kvalifikācijas sacīkstēs krita un savainoja plecu, kā rezultātā finālbraucienos piedalīties nevarēja. Grūbels atzīst, ka vēlreiz Boisramam iespēju nedos, tāpat neredz nevienu citu, kurš varētu aizvietot Herlingsu.

"Es nedomāju, ka dosim viņam otro iespēju," atzīst Grībels. "Mēs jau mēģinājām viņu aizvietot, un tur nekas labs nesanāca. Šobrīd man prātā nav neviens, kurš varētu viņu aizstāt. 450cc motocikls nav nekāda rotaļlieta, sevišķi šajā līmenī, kāds te ir pēdējā laikā. Nav vajadzības vienkārši tāpat kādu sūtīt trasē, lai tur vienkārši būtu mūsu motocikls. Būtu jau jauki, ja būtu kāds, bet, pasakiet, kurš to varētu izdarīt!"

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...

     [+] [-]

, 2022-04-06 10:11, pirms 3 gadiem
Tajā pašā intervijā izskanēja arī domas, ka Herlings varētu nestartēt MXGP, bet doties braukt AMA motokrosa sezonu, kur būtu iespēja cīnīties par titulu, ko noteikti vairs nevar darīt MXGP.

     [+] [-]

, 2022-04-06 14:34, pirms 3 gadiem
Olsens un Fernandezs bez rūpnīcas atbalsta, laikam uz doto brīdi ātrākie.