Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass spiests atsaukt dalību Šveices "Grand Prix"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass spiests atsaukt dalību Šveices "Grand Prix"
Pauls Jonass
Foto: mxgp.com

Motosportists Pauls Jonass spiests atsaukt dalību šonedēļ gaidāmajā MX2 pasaules motokrosa čempionāta posmā Šveicē, jo ārsti joprojām nav ļāvuši viņam sēsties uz motocikla.

Pēc Čehijas posma pirmajā braucienā piedzīvotā negadījuma, "Red Bull KTM Factory Racing" komandas pārstāvis jau bija spiests izlaist sacīkstes Beļģijā, kas notika pagājušās nedēļas nogalē. Jonasam Loketas trasē tika konstatēts smadzeņu satricinājums, tādēļ ārsti vispirms aizliedza viņam startēt posmā Beļģijā, bet tagad arī Šveicē, Frojenfeldas trasē.

"Ar nožēlo jāsaka, ka nestartēšu šonedēļ gaidāmajā Šveices "Grand Prix" izcīņā," šodien paziņoja Jonass. "Tiešām gribēju stāties uz starta, bet ārsti man aizvien neļauj sēsties uz motocikla."

Līdz ar to, latvietis izlaidīs jau otro pasaules čempionāta posmu pēc kārtas, taču pagaidām viņam izdevies saglabāt trešo vietu kopvērtējumā. Šobrīd gan tikai 10 punktus no viņa atpaliek Benuā Paturels, 25 punktus aizmugurē ir Dilans Ferandiss, bet 37 punktus zaudē Makss Anstijs.

Zināms, ka sacīkstes izlaidīs arī Roberts Justs, kurš arī iedzīvojies smadzeņu satricinājumā un pagaidām aizvien nedrīkst atsākt dalību motokrosā. Tāpat, ļoti iespējams, nestartēs sezonas līderis Džefrijs Herlingss, kurš lauzis labo atslēgas kaulu un nav startējis ne Čehijas, ne Beļģijas MX2 posmos.

No latviešiem pasaules čempionāta sacensībās Šveicē piedalīsies tikai MXGP klases pārstāvis Toms Macuks.