Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ar Jonasa dalību startē MXGP sezonas otrais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar Jonasa dalību startē MXGP sezonas otrais posms
Pauls Jonass. Foto: Husqvarna

Šajā nedēļas nogalē Itālijā, Mantovas trasē norisināsies pasaules motokrosa čempionāta sezonas otrais posms. Pauls Jonass pirmo posmu izlaida, jo rokai nācās veikt operāciju, bet šonedēļ viņš atkal gatavs startēt un aizvadīs pirmās sacensības kopš atgriešanās uz "Husqvanra" motocikla.

Jonasam pirmās sacīkstes šogad

Otro sezonu Jonass turpina pārstāvēt "Standing Construct", kas šogad kļuvusi par "Husqvarna" rūpnīcas komandu. Latviešu motosportists ar "Husqvarna" motocikliem braucis jau iepriekš, bet pērn sacensībās piedalījās ar "GasGas" markas moci. Šīs sezonas sākums gan neizvērsās tā, kā bija cerēts, jo par sevi lika manīs iekaisušās rokas cīpslas. Līdz ar to pirmajā posmā, kas notika Lielbritānijā, Jonass nestartēja, viņam ap to laiku tika veikta veiksmīga operācija, bet tagad sportists gatavs beidzot uzsākt motokrosa sezonu. Viņa komandas biedrs Braiens Bogerss pirmajā posmā bija desmitais.

Gajsers atkal favorīts

Pēc aizvadītā pirmā posma MXGP klasē līderis ir Tims Gajsers. Viņa pērnā gada sāncenši cīņā par titulu Džefrijs Herlingss un Romēns Fevrs pagaidām nevar startēt savainojumu dēļ. Līdz ar to arī sacensībās Mantovā "Team HRC" braucējs būs favorīts uz uzvaru, lai gan spēcīgu konkurenci noteikti atkal sastādīs Horhe Prado, kurš šogad startē ar "GasGas" rūpnīcas motociklu un pirmajā posmā guva otro vietu, arī uzvarot vienā no braucieniem. Spēcīgi sāncenši solās būt arī "Yamaha" vīri Džeremijs Sīvers, pagājušās sezonas MX2 čempions Maksims Reno un Glens Koldenhofs, kuri posmā "Matterly Basin" trasē ieņēma nākamās trīs pozīcijas aiz Gajsera un Prado.

Kamēr pirmajā posmā uz starta MXGP klasē izgāja tikai 23 sportisti, šim posmam pieteikušies jau 32. Arī MX2 klasē dalībnieku skaits pieaudzis - no 25 pirmajā posmā līdz 29 braucējiem šajā reizē.

2. posma MXGP dalībnieki: https://docs2.mxgp.com/docs/2022_MX...

MX2 klasē līderis Langenfelders

MX2 klasē līderis pēc pirmā posma ir "GasGas" nometni pārstāvošais Simons Langenfelders, kurš Lielbritānijā bija pirmais abos braucienos, visai pārliecinoši uzveicot Tomu Vialli no KTM. Nedrīkst gan aizmirst par tādiem braucējiem kā "Yamaha" komandas censoņi Kajs de Volfs un Roans van de Mūsdijks, spējīgi pacīnīties par pjedestālu ir arī citi sportisti.

2. posma MX2 dalībnieki: https://docs2.mxgp.com/docs/2022_MX...

Vialle šobrīd ir vienīgais, kurš pasaules čempionātā pārstāv KTM rūpnīcas krāsas, jo MXGP klasē traumēts ir gan Herlingss, gan pirmajā posmā viņu aizstājušais Matīss Boisrams. Savukārt jaunais talants Renē Hofers, kuram bija paredzēts braukt MX2 klasē, ziemā Austrijas kalnos gāja bojā lavīnā.

Ar latviešu dalību startē EMX250 sezona

Itālijā sezonas pirmo posmu aizvadīs Eiropas motokrosa čempionāta EMX250 klases braucēji. Šeit dalību apstiprinājuši latviešu motosportisti Mairis Pumpurs un Rauls Blūmfelds. Interesanti būs vērot pērnās sezonas EMX125 čempiona Valerio Latas sniegumu, tāpat uz EMX250 klasi līdz ar viņu pārcēlušies brāļi Saša un Lukass Kūneni. Pērnās sezonas EMX250 čempions Nikolass Lapuči un vicečempions Kevins Horgmo šogad startē pasaules čempionātā, bet klasi turpinās pārstāvēt tādi spēcīgi sportisti kā Riks Elzinga, Andreā Bonakorsi un Tendels Kornēliuss. Pirmajam posmam pieteikušies 75 braucēji.

1. posma EMX250 dalībnieki: https://docs2.mxgp.com/docs/2022_MX...

Sacensību programma

Pasaules čempionāta dalībnieki šodien aizvadīs kvalifikācijas sacensības, kuru sākums MX2 klasē būs plkst. 16:25 pēc Latvijas laika, bet MXGP klasē uzreiz pēc tam - 17:10. Tāpat jau šodien notiks EMX250 pirmais finālbrauciens, kas sāksies plkst. 15:30. EMX250 otrais finālbrauciens notiks svētdien plkst. 11:30 pēc Latvijas laika, bet MX2 klasē finālbraucienu sākums 13:15 un 16:10, kamēr MXGP klasē - 14:15 un 17:10. Mantovā risināsies arī pasaules motokrosa čempionāta sievietēm (WMX) pirmais posms.

Kāds būs Jonasa sniegums Mantovā?

  • 37

  • 158

  • 24


     [+] [-]

, 2022-03-05 16:14, pirms 3 gadiem
1.br.
Mairis Pumpurs 17,v.
Jonass otrais tr. 13.v. kv. pie bomja 13