Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis iesaistās cīņā par uzvaru, krīt un EMX125 posmu noslēdz septītais

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis iesaistās cīņā par uzvaru, krīt un EMX125 posmu noslēdz septītais
Kārlis Alberts Reišulis Mantovas trasē. Foto: mxgp.com

Sestdien Itālijā, Mantovas trasē norisinājās Eiropas motokrosa čempionāta piektā posma sacensības, uz starta EMX125 klasē stājoties Kārlim Albertam Reišulim. Sniegums parādīts atzīstams un izcīnīta septītā vieta. Tomass Šileika tikmēr izcīnīja punktus vienā no EMX250 klases braucieniem.

Pirmā EMX125 klases brauciena sākums Reišulis izvērsās ļoti veiksmīgs, pirmos apļus pavadīja trešajā pozīcijā, pēc tam pacēlās jau uz otro un pat iesaistījās cīņā par uzvaru, bet ceturtajā aplī cīņas karstumā piedzīvoja nelielu kritienu. Sacensību atlikušo daļu sportists cīnījās pirmā desmitnieka otrajā pusē, finišu sasniedzot septītajā vietā. Eiropas "Grand Prix" otrajā braucienā pēc starta Reišulis bija ārpus "Top 10", bet drīz pacēlās uz augšu un ar ātru un stabilu braukšana atkal spēja aizcīnīties līdz septītajai vietai.

Arī posma summā jaunajam Latvijas motokrosa talantam septītais rezultāts, ar vienādu punktu skaitu kā sestās pozīcijas ieguvējam un tikai punktu atpaliekot no piektās vietas. Kopumā uz starta izgāja 39 dalībnieki, uzvaru svinot itālim Valerio Latam, bet otrajā vietā ierindojās igaunis Meiko Vetiks, kurš uzvarēja pirmajā braucienā.

Kārlim Albertam Reišulim šis ir otrais starts Eiropas čempionāta posmos šosezon. Iepriekš viņš piedalījās sezonas pirmajā posmā Lielbritānijā, taču toreiz nevienā no finālbraucieniem punktus gūt neizdevās. Šosezon Reišulis dominēja Latvijas motokrosa čempionātā, kļūstot par MX125 klases čempionu.

Tikmēr Šileika turpina dalību visos Eiropas čempionāta posmos. Pirmajā braucienā Mantovas trasē viņš sacensību lielāko daļu pavadīja astotajā pozīcijā, bet dažus apļus pirms finiša nokrita zemāk un finišēja 11. vietā. Otrajā braucienā sākotnēji Šileika bija trešā desmita beigās, bija jau aizcīnījies līdz vadošajam divdesmitniekam, kad piedzīvoja izstāšanos. Posmā viņam 16. vieta starp 40 dalībniekiem, bet sezonas kopvērtējumā latvietim šobrīd 17. pozīcija.

Eiropas "Grand Prix" rezultāti

EMX125:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Valerio LataItālijaKTM47
2.Meiko VetiksIgaunijaKTM43
3.Makss PalsonsZviedrijaKTM40
4.Andreā RonkoliItālijaHusqvarna34
5.Pjetro RaciniItālijaHusqvarna29
6.Davids BrakerassSpānijaGasGas28
7.Kārlis Alberts ReišulisLatvijaKTM28
8.Kventins Marks PruņieressFrancijaKTM23
9.Bobijs BrūssApvienotā KaralisteHusqvarna23
10.Andreā BonakorsiItālijaFantic20

EMX250:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Matija GvadaniniItālijaHusqvarna50
2.Jorgens-Matiass TalvikuIgaunijaHusqvarna36
3.Hakons FredriksensNorvēģijaYamaha36
4.Tibū BenistānsFrancijaYamaha35
5.Marsels KonijnsNīderlandeKTM33
6.Toms GujonsFrancijaKTM31
7.Lorenso LokursioVenecuēlaKawasaki27
8.Tims EdbergsZviedrijaYamaha22
9.Lorenso KortiItālijaKTM20
10.Damms BoeghsDānijaKTM19
16.Tomass ŠileikaLatvijaKTM10

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...