Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa komandai "x99/Slīterāni" fotofiniša cienīga uzvara Francijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa komandai "x99/Slīterāni" fotofiniša cienīga uzvara Francijā
Kevins Sārs

Nedēļas nogalē mūsu kvadraciklu un blakusvāģu klašu sportistiem bija visnotaļ aizraujošas sacensības. Lielākā daļa "x99/Slīterāni" komandas izbaudīja Kusas trases dubļus, kamēr Kevins Sārs cīnījās par svarīgiem Eiropas čempionāta punktiem Francijā. Divās dienās komanda izcīnīja desmit vietas uz kāda no pjedestāla pakāpieniem, no kurām četras reizes tika kāpts uz augstākā pakāpiena.

Sestdien Kusā norisinājās Latvijas čempionāta 6. posms kvadracikliem un blakusvāģiem, kas dienas vidū pārvērtās jau par dubļu festivālu. Nebaidoties no lietus un dubļiem, pirmie trasē devās paši mazākie sportisti. Sakarā ar trases stāvokli tika pieņemts lēmums Q50 & Q70 klasēm aizvadīt tikai vienu braucienu, pēc kura tad arī noteiktu posma uzvarētājus. Q50 klasē uzvaru izcīnīja Kārlis Straubergs, savukārt Artūrs Šneiders ierindojās 3. vietā. Q70 klasē 2. vieta Martinam Puhaļskim.

Vienīgie, kas aizvadīja abus finālbraucienus, bija Q100, Bērnu B/V un Q Junioru klašu sportisti. Q Junioru klases pirmā brauciena startā pār līderi kļuva Aksels Cīrulis, kurš finišu sasniedza 2. pozīcijā, ierindojoties aiz sezonas līdera Laura Eizāna. Visa brauciena garumā Akselam nācās cīnīties ar saviem komandas biedriem Jozefu Esmu (Joosep Eesmae – EST) un Reini Bicānu. Šaurā trase bija parocīga Akselam, Josefam ar Reini neatrodot nevienu trases sektoru, kurā veikt apdzīšanu. Divu braucienu summā otro vietu tomēr izdevās izcīnīt Josefam, savukārt godpilnā 3. vieta – Akselam.

Nervus kutinošu braucienu sagādāja Q Veterānu klases pārstāvis Jānis Kirilko, kurš uz brauciena startu ieradās pēc tam, kad pārējie sportisti bija jau veikuši pirmo apli. Neskatoties uz starta nokavēšanu, Jānis pierādīja, ka pieredze šoreiz ir galvenā šādos trases apstākļos, izcīnot 3. vietu!

Pēc ilgāka laika trasē atgriezās Q Hobby klases pārstāvis Edijs Bērtiņš un Džeina Rendija Triba. Aizvadītajā sezonā un šīs sezonas sākumā Edijam visu laiku izdevās ierindoties soli aiz pjedestāla, cīnoties ar savu sīvāko konkurenti – Undīni Ulmani. Atgriežoties pēc pauzes trasē, nekas nemainījās – arī šoreiz Edijam nācās palikt soli aiz pjedestāla. Kā pats teica, tad nākamais posms Madonā būs tas īstais, kad varēsim viņu beidzot redzēt uz pjedestāla!

Visas dienas garumā nemitīgi lija, katru minūti pasliktinot trases stāvokli. Kad nāca kārta Q PRO klases pirmajam braucienam, tika lemts vai braucienu vispār aizvadīt. Uz starta devās tie, kas bija gatavi stāties pretī dubļiem un cīnīties par čempionāta punktiem. Finišu šķērsot izdevās vien diviem sportistiem – Valteram Dišleram Kirilko un Kristapam Veinbergam, uzvaru svinot tieši Valteram.

„Kvalifikācijā trase sausa, forša. Neilgi pēctam sāka līt lietus. Uz 1. braucienu visa trase ūdenī, dubļos. Uz startu izgājām tikai 4 braucēji, pārējie atteicās pa tādu trasi braukt. Finišējām tikai 2 braucēji. Bez brillēm un pilnām acīm ar dubļiem nobraucu līdz galam un finišēju 1. vietā. Pēctam visi kopīgi nolēmām, ka taupīsim tehniku un 2. braucienu nebrauksim, kā rezultātā 2. brauciens tika atcelts. Gala rezultātā arī dienas kopvērtējumā ieguvu uzvaru!” stāsta Valters.

Uz Kusu devās arī Kristaps Rozenbergs & Lotārs Aleksejevs, kuriem šis posms izvērtās pavisam īss. Uz blakusvāģu klases 1. braucienu trases stāvoklis bija tik ļoti pasliktinājies, ka Kristaps & Lotāru pieņēma lēmumu neaizvadīt braucienu, taupot tehniku uz noslēdzošo posmu.

Kopīgiem spēkiem uzvarējām ne tikai cīņā ar dubļiem, bet arī komandu vērtējumā, palielinot savu pārsvaru čempionāta komandu kopvērtējumā. Noslēdzošais čempionāta posms 30. septembrī Smeceres sila mototrasē Madonā, kur izšķirsies vairāku sportistu liktenis par čempionu tituliem.

Kamēr lielākā daļa komandas izbaudīja bezmaksas dubļu SPA, tikmēr Kevins Sārs (Kevin Saar – EST) baudīja Francijas sauli, aizvadot Eiropas kvadraciklu čempionāta piekto posmu. Sestdienas kvalifikācijas braucienā Kevinam izdevās uzrādīt 2. ātrāko apļa laiku, piekāpjoties vien mājiniekam Adrianam Manžū.

Arī svētdienas pirmajā finālbraucienā Kevinam nācās atzīt Adriana pārsvaru, finišu sasniedzot otrajā pozīcijā. Savukārt otrajā finālbrauciena Kevinam finišu izdevās šķērsot 0,5 (!) sekundes ātrāk, izcīnot uzvaru posmā un vēl vairāk nostiprinot savas pozīcijas čempionāta kopvērtējumā.

Neskatoties uz to, ka Kevins nestartēja Kusā, viņš joprojām saglabā līdera pozīcijas Q PRO klases ieskaitē. To, vai viņam izdosies izcīnīt Latvijas čempiona titulu jau trešo reizi pēc kārtas, redzēsim 30. septembrī. Savukārt par to vai viņš kļūs par Eiropas čempionu zināsim nedaudz ātrāk – 16. septmebrī, kad tiks aizvadīts noslēdzošais čempionāta posms!

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99