Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Veinbergs: "Sacensības Ķegumā bija īsts dubļu spa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Veinbergs: "Sacensības Ķegumā bija īsts dubļu spa"
Foto: Artur Kukuskin

Ķegumā norisinājies šīs sezonas ceturtais Latvijas čempionāta posms kvadraciklu un blakusvāģu klasēm. Tā kā visu iepriekšējo nedēļu Latviju bija pārklājuši lietus mākoņi, tad bija skaidrs, ka šīs sacensības būs smagas un grūtas ikvienam sportistam. Neskatoties uz lielajiem dubļiem un peļķēm trasē, tieši šīs izrādījās "x99/Slīterāni" komandas veiksmīgākās sacensības, ierakstot jaunus panākumus komandas vēsturē.

Kā ierasts pirmie trasē devās paši mazākie sacensību pārstāvji. Izvērtējot trases stāvokli, daudzi sportisti nolēma neveikt kvalifikācijas braucienu, spēkus taupot abiem finālbraucieniem. Q50 klasē uzvaru svinēja Kārlis Straubergs, bet pjedestāla trešais pakāpiens Artūram Šneideram. Viens no retajiem trasi kvalifikācijas braucienā izvērtēja Martins Puhaļskis, kurš dienas noslēgumā svinēja 2. vietu Q70 klasē.

Aizraujošas cīņas varēja vērot Q Junioru klases 2. braucienā. Atrodoties 2. pozīcijā, kļūdu pieļāva Jozefs Esma (Joosep Eesmae – EST), atkrītot par vairākām pozīcijām. Turpinot cīnoties, viņam izdevās tikt līdz 3. pozīcijai, sākot cīņu par 2. vietu ar komandas biedru – Reini Bicānu. Diemžēl tehniskas problēmas skāra Reiņa motociklu, kas pēkšņi lika viņam apstāties trasē. Uz šo notikumu nepaspēja noreaģēt Jozefs, kā rezultātā notika sadursme un zaudēts laiks. Neskatoties uz šo neveiksmi, Jozefam izdevās finišēt 3. vietā un dienas noslēgumā svinēt 2. vietu. Reinim posmā nācās samierināties ar 4. vietu, bet izstāšanās 2. braucienā Akselu Cīruli ierindoja kopvērtējuma 7. pozīcijā.

Savus spēkus smagajā Ķeguma trasē pārbaudīt bija ieradusies Džeina Rendija Triba. Diemžēl abi Q Hobby klases braucieni neveiksmīgi, cīnoties ar slideno trasi. Otrajā braucienā trase bija tik slidena, ka Džeina ar visu motociklu attapās trases nomales grāvī. Gan sportistei, gan motociklam pēc šī incidenta viss ir kārtībā.

Pēc kritiena Lietuvas čempionātā pirms pāris nedēļām, uz starta Q Veterānu klasē stājās neuzveicamais Jānis Kirilko. Pirmā brauciena startā Jānis pieļāva kļūdu, kas rezultējās ar vien nobrauktiem 3 apļiem. Uz 2. braucienu tehniskās problēmas tika novērstas un rezultātā 3. vieta, posmā ierindojoties 4. pozīcijā.

Dienas spraigākās cīņas noteikti varēja vērot starp Q PRO klases sportistiem. 1. braucienā pārliecinošs sniegums no sākuma līdz pat finišam Kevinam Sāram (Kevin Saar – EST), braucienā svinot pārliecinošu uzvaru. Skatītājiem interesantākas cīņas Kevins nodrošināja 2. braucienā, kad pēc pārliecinoša starta motociklam ieķērās drosele, kas lika Kevinam nobraukt malā, lai novērstu defektu, kā rezultātā braucienu nācās uzsākt no pēdējās pozīcijas. Peļķes, dubļi un brauciena laikā esošās lietusgāzes nebija Kevinam nekāds šķērslis, lai svinētu uzvaru un tuvāko konkurentu apsteigtu par 1 minūti un 44 sekundēm!!!

Pārliecinoši braucieni arī Kristapam Veinbergam, kurš bez lieka riska aizvadīja stabilus braucienus, ierindojoties 4. un 3. pozīcijā. Pēc neveiksmīgiem startiem 6. un 4. vietu braucienos izdevās izcīnīt Valteram Dišleram Kirilko. Savukārt Ričardam Zālītem 1. braucienā 7. vieta, bet diemžēl izstāšanās 2. braucienā, kad pēc veiksmīga starta vienā no trases sektoriem motocikla ķēdei trāpīja akmens, kas lika atlikušo braucienu vērot no trases malas.

Šajos visnotaļ smagajos trases apstākļos, uzrādot lielisku sniegumu un neatlaidīgu cīņassparu, dienas noslēgumā uz Q PRO klases pjedestāla stājās visi mūsu komandas pārstāvji – Kevins, Kristaps un Valters, ierakstot jaunu lappusi komandas vēstures sasniegumos.

„Pirmajā braucienā no starta aizbraucu kā piektais, bet ātri sanāca apsteigt konkurentu un ierindoties ceturtajā pozīcijā. Tā stabili, nelaužot tehniku, aizvadīju braucienu. Otrajā braucienā gāja līdzīgi, tikai ar to apdzīšanu bija kā bija, vairāki konkurenti pieļāva kļūdas, kas man ļāva finišēt 3. vietā. Kopumā abi braucieni izdevās, tikai nedaudz kļūdījos ar motocikla riepu izvēli. Sacensības bija kārtīgs dubļu SPA.” atzīst Kristaps.

Diemžēl neveiksmīgāk diena izvērtās abām mūsu blakusvāģu ekipāžām – Uvim Vasiļenko & Kasparam Krievam un Kristapam Rozenbergam & Lotāram Aleksejevam. 1. braucienā Kristaps & Lotāru finišēja 11. braucienā, bet pēc tehnikas niķošanās 2. brauciena vidū, tika pieņemts lēmums braucienu pārtraukt. Problēmas ar tehniku piemeklēja arī Uvja & Kaspara motociklu. Pēc veiksmīgas kvalifikācijas, uzrādot 8. labāko apļa laiku starp 23 ekipāžām, viņiem izdevās arī veiksmīgs 1. brauciena starts un pāris apļus izdevās atrasties 5. pozīcijā, līdz sākās problēmas ar motocikla dzinēju, kas neļāva finišēt braucienā. Diemžēl tehniskās ķibeles neizdevās atrisināt līdz 2. brauciena startam.

Lielais cīņasspars un drosme startēt šādos apstākļos, dienas noslēgumā rezultējās arī ar pārliecinošu uzvaru komandu vērtējumā, tuvākos konkurentus pārspējot par 49 punktiem. Līdz ar šo uzvaru esam kļuvuši par Kvadraciklu klubu čempionāta līderiem!

Diemžēl šis posms šosezon bija pēdējais Q PRO klases pārstāvim Ričardam Zālītem. Pēc ilgstošas cīņas ar roku sāpēm ir pieņemts lēmums veikt operāciju, kas nozīmē ilgu atveseļošanās procesu un atlikušo sacensību posmu izlaišanu. Vēlam Ričardam veiksmīgu atveseļošanos un divkāršu spēku atgriezties trasē nākamsezon!

Jau pēc 3 nedēļām kārtējās spraigās cīņas, kad savu jauniegūto titulu centīsimies nosargāt Viļakā, kur norisināsies apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāta posms kvadracikliem un blakusvāģiem. Savukārt jau nākamnedēļ Jaunmārupē 2. Mini motokrosa posms, bet Stelpē sestdien un svētdien norisināsies Eiropas čempionāta sacensības MX65 un MX85 klasēm, kurās startēs arī mūsu komandas pārstāvji.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99