Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Rodeo MX" vadītājs: "Leģionāri bija izcili, bet visvairāk pārsteidza Drevinskis"

"Rodeo MX" vadītājs: "Leģionāri bija izcili, bet visvairāk pārsteidza Drevinskis"
Pjedestāls MX2 klasē
Foto: LaMSF

Ar Latvijas čempionāta pirmo posmu Liepājā svētdien, 2. aprīlī iesākās motokrosa 20 gadu jubilejas sezona Ventspils motokluba "Rodeo" komandai. Jaunas komandas, ambīcijas un, protams, konkurenti nebija izņēmums arī šogad, smagajā "Laumas" smilšu trasē kopā pulcējot neierasti daudz sportistus no Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Krievijas.

"Rodeo" motokluba sportisti sezonas pirmajam iznācienam bija sagatavojušies godam, ko pierādīja ar cīņām trasē, bet kopvērtējumā izcīnot pirmo vietu komandu vērtējumā, apsteidzot jauno un ambiciozo Rīgas komandu "ASRT", kas iepriekš bija pazīstama ar atzīstamiem rezultātiem startējot rallija sacensībās.

Individuāli, kā arī komandai vislielāko punktu ražu "atveda" Prīts Ratseps, uzvarot abos braucienos MX1 klasē, un Karels Kutsars, kuram uzvaras abās finālsacīkstēs MX2 klasē. Igauņi neatstāja nekādas cerības pārējiem.

"Leģionāri izdarīja savu darbu izcili, kas no viņiem tika arī gaidīts, bet man vislielāko pārsteigumu sagādāja Kristers Drevinskis, kurš, cīnoties šajā spēcīgajā konkurencē, pirmajā braucienā no 11. vietas spēja "aizkapāties" līdz ceturtajai vietai, bet otro braucienu uzsākot no ceturtās vietas, finiša līniju šķērsojot otrajā pozīcijā, kas arī posma kopvērtējumā deva otro vietu individuāli un izšķirošos punktus komandai kopvērtējumā," tā situāciju raksturo "Rodeo" komandas vadītājs Arvis Sanders.

Bērnu un jauniešu klases sportists Kristers Janbergs MX65 klasē divu braucienu summā ierindojās piektajā vietā, kas ir pietiekoši labs rezultāts sezonas sākumā, savukārt Aleksim Araidam MX85 klasē smagā un dziļām bedrēm izsistā smilšu trase bija grūts pārbaudījums, kur ar vairākiem kritieniem neizdevās pakāpties augstāk par 12. vietu.

Priecēja Veterānu klases sportista Gvido Judeika atgriešanās motokrosa augstākā līmenī, kur divu braucienu summā izdevās izcīnīt otro vietu kopvērtējumā Latvijas čempionātā. Arvis Sanders Senioru klasē spēja sarūpēt trešo vietu posmā, bet tikai kritiens un vairāku pozīciju zaudēšana vienā no trases sarežģītākajiem elementiem šķīra no otrās vietas finišā.

Sezona "Rodeo" sportistiem iesākusies ar lieliskiem rezultātiem, bet nākamās sacensības notiks jau svētdien, 9. aprīlī Ķegumā, kur norisināsies gadskārtējais Baltijas Izaicinājuma kauss.

Izmantotie resursi:
RodeoMX - Jaunumi


, 2017-04-04 10:33, pirms 8 gadiem
Labāk būtu kādus jauniešus izaudzunājuši no A-Z nevis kapāties par kaut kadu nenozīmīgu kausuņu komandas kopvērtējumā.
, 2017-04-04 10:46, pirms 8 gadiem
Bez igauniem nekā tur nebūtu. Pa vidu kopvertējumā
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: LaMSF

Kaspars Reišulis: "Pārņēma izmisums, redzot Kārli sakņupušu no nespēka"

Nāciju kausa izcīņas sacensībās motokrosā Kārlis Alberts Reišulis palīdzēja Latvijas komandai izcīnīt otro labāko rezultātu vēsturē - desmito vietu, lai gan tik augstu rezultātu diez vai kāds šogad gaidīja. Sportista tēvs Kaspars Reišulis atzina, ka pēc aizvadītajām cīņām Kārļa spēki bijuši pilnībā izsmelti, bet viņš pierādījis savu piederību pasaules motokrosa elitei.

Fevrs Nāciju motokrosā izstājās elpošanas problēmu dēļ

2023. gada Nāciju kausa čempionvienības Francijas pārstāvis Romēns Fevrs svētdien notikušajās sacensībās trešajā sacīkstē nobrauca trases malā un palika guļot. Kā izrādījās, sportists bija sasities pret stūri, kas nepalika bez sekām. Tikmēr lūzumā iedzīvojies MX2 pasaules vicečempions Lukass Kūnens.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: LaMSF
21

Reišulis, Pumpurs un Bidzāns izcīna Latvijai desmito vietu Nāciju motokrosā

Kārlis Alberts Reišulis savos braucienos guva divpadsmito un astoto vietu, kopā ar Mairi Pumpuru un Edvardu Bidzānu izcīnot Latvijas motokrosa komandai augsto desmito vietu šī gada Nāciju kausa izcīņas sacensībās. Pirmo reizi par uzvarētājiem kļuva Austrālijas sportisti.