Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Roberts Justs: "Vēlos iekļūt pasaules čempionāta desmitniekā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Roberts Justs: "Vēlos iekļūt pasaules čempionāta desmitniekā"
Roberts Justs
Foto: crossinsider.be

Portāls "crossinsider.be" piedāvā nelielu interviju ar latviešu motosportistu Robertu Justu, kurš šīs nedēļas nogalē Taizemē uzsāks savu sezonu MX2 pasaules čempionātā.

Kā ritēja gatavošanās 2016.gada sezonai?

Roberts Justs: "Spānijā emu pavadījis jau sešas nedēļas. Trenējos kopā ar Džonu van den Bergu (John van den Berg) un brāli Augustu Justu. Drīzumā došos atpakaļ uz Holandi. Laika apstākļi un trases šeit ir ļoti labas, jūtos fiziski gatavs, neskatoties uz to, ka pirms kāda laika guvu traumu, kuras dēļ nācās izlaist treniņu divas nedēļas."

Vai šogad ir bijuši kādi īpaši akcenti, kam pievērs uzmanību, salīdzinājumā ar citām sezonām?

R.J.: "Es šogad trenējos ne tikai kopā ar Džonu un Augustu, bet arī ar Niku van Gemmertu (Nick van Gemmert), - savu fiziskās sagatavotības treneri."

Ko sagaidi no šīs sezonas?

R.J.: "Vēlos iekļūt pasaules čempionāta desmitniekā."

Nākamajā sezonā Tev jāpāriet uz MXGP klasi, vai tas rada papildu spiedienu, zinot ka sevi jāpierāda citām MXGP komandām?

R.J.: "Patiesībā es šogad uz sevi lieku mazāku spiedienu, nekā citus gadus. Es katrā posmā vēlos sniegt maksimālu atdevi."

Šis ir tavs otrais gads HSF Logistics komandā – kā risinās sadarbība?

R.J.: "Komanda ir lieliska, man ļoti patīk braukt HSF logistics sastāvā. Moči ir labi, viss tiek labi organizēts un komanda ir ļoti draudzīga. Man ir viss nepieciešamais, lai pierādītu savu sniegumu."

Kāda atmosfēra valda starp braucējiem? Vai jūs viens otru virzāt uz priekšu?

R.J.: "Atmosfēra ir ļoti laba, mēs viens otru atbalstām katrā treniņā – viens no otra mācāmies."

Agrāk arī tavs brālis (Augsts Justs) startēja pasaules čempionātā – vai viņš tev kādreiz pietrūkst nedēļas nogalēs, kad ir sacensības?

R.J.: "Mans brālis ar mani ir katrās pasaules čempionāta sacensībās kā komandas trenera asistents. Viņš man daudz palīdz gan sacensību laikā, gan treniņos."

Vai bērnībā vēlējies līdzināties savam brālim?

R.J.: "Drīzāk vēlējos viņu uzveikt, jo laikā, kad bijām vēl mazi, viņš vienmēr bija ātrāks un tas man palīdzēja attīstīt savas iemaņas."

Par kādu sezonu Tu priecātos?

R.J.: "Tādu, kas ritējusi bez ievainojumiem un kurā izdevies iebraukt top 10."

Izmantotie resursi:
crossinsider
Intervija ar Robertu Justu - draugiem.lv