Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa komanda izcīna augsto ceturto vietu "Coupe de l' Avenir"

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motokrosa komanda izcīna augsto ceturto vietu "Coupe de l' Avenir"
Latvijas komanda sacīkstēs Beļģijā
Foto: Ģirts Kehris

Ar izcīnītu augsto ceturto vietu Latvijas motokrosa komanda Beļģijā noslēgusi ik gadu notiekošās prestižās "Coupe de l' Avenir" sacensības, kurās šogad startēja jau ceturto reizi. Mūsu komandu pārstāvēja deviņi sportisti, bet pēc šī panākuma gūšanas piedāvājam izlases vadītāja Fīlipa Kempeļa atskatu uz paveikto.

Fīlips Kempelis:

"2016. gada "Coupe de l' Avenir" jeb Nākotnes cerību kauss ir noslēdzies. Emocijas ir ļoti dažādas - esam sasnieguši rezultātus, kādus līdz šim nebija izdevies uzrādīt, visas trīs komandas cīnījās līdz pēdējiem metriem trasē un pats galvenais, ka nepadevās neskatoties ne uz ko.

Bet visam stāstam ir arī otra puse, kas kaut kādos brīžos un droši vien vēl ilgi liks par to aizdomāties, ka MX65 komandai uzvara jau reāli bija rokā un tikai jānobrauc trešie braucieni bija bez ķibelēm. Tā pat arī "Super Trophee" vērtējumā pirms trešajiem braucieniem bija tik ļoti augstā otrā vieta. Tomēr apzināmies savas kļūdas un centīsimies no tām mācīties, jo visi zinām, ka sacensības noslēdzas, kad tiek sasniegts finiša karogs pēdējos braucienos.

MX65 komanda aizvadīja ļoti fantastiskus braucienus, parādot visiem, ka šajās sacensībās esam galvenie favorīti uz uzvaru. Edvards Bidzāns uzvarot ļoti pārliecinoši pirmos divus braucienus, bet trešajā ļoti muļķīga kļūda un piedzīvots liels kritiens, pēc kura nācās apmeklēt mehāniķu boksus un finišā tikai 33. vieta. Visas dienas garumā ar tehniku, tad ar startiem mocījās Kārlis Alberts Reišulis, tomēr puika cīnījās, lai arī cik ļoti negāja motocikls pirmajā braucienā, vai arī cik slikts starts bija otrajā braucienā. Pa braucieniem astotā, septītā un trešā vieta. Vēlos uzslavēt arī mūsu komandas trešo braucēju Robertu Lūsi, kurš parādīja raksturu un visos braucienos cīnījās, lai komandai varētu iedot vajadzīgos punktus kopvērtējumam.

Šo sacensību kopvērtējumā ar MX65 komandu izcīnījām otro vietu. Pirmajā vietā ar 55 punktiem Dānija, otrajā vietā Latvija ar 60 punktiem, bet trešajā vietā Nīderlande ar 61 punktu. Kopējos rezultātus veido no deviņiem braucieniem atmetot divus sliktākos.

MX85 komandai klājās grūtāk, tomēr arī šīs klases Latvijas sportisti ar katru aizvadīto braucienu parādīja arvien labāku sniegumu trasē, tomēr, protams, ir jāatzīst, ka Mairim Pumpuram un Kristeram Kristam Sūnam klājās grūti bez Patrika Uzula, kurš pēc visai neveiksmīga otrā starta piedzīvoja kritienu un kāds no konkurentiem uzbrauca virsū un sacensības turpināt nebija iespējams dēļ smadzeņu satricinājuma. Patrikam pirmajā braucienā augstā 12. vieta. Labas sacensības aizvadīja Kristers, kurš ar katru braucienu spēja uzrādīt arvien labāku sniegumu un trešajā braucienā pat finišēt "Top 10" pozīcijā. Kristeram pa braucieniem 20., 17. un astotā vietā.

Labu braukšanu trasē demonstrēja arī Mairis, tomēr viņam visus trīs braucienus salikt kopā bez kritieniem tā īsti neizdevās, lai gan pirms tiem atradās ļoti augstās vietās, tomēr Mairis nepadevās pie šīm grūtībām, lielajiem dubļiem, kuri bija otrajā braucienā un finišēja 27., 11., 18. Mūsu 85 klases braucēji šajās sacensībās izcīnīja sesto vietu.

Šo sacensību galvenajos startos, kas jau norisinās 45. reizi, Latvijas valsts krāsas pārstāvēja Rainers Žuks,Tomass Šileika un Kristers Drevinskis. Piedzīvojumiem bagātas sacensības izvērtās Šileikam, kurš gan pirmajā dienā kvalifikācijas braucienā, gan otrajā braucienā svētdienā piedzīvoja tik iespaidīgus kritienus, pēc kuriem no malas likās, vai maz būs iespējams turpināt šīs sacensības. Tomēr, kā jau minēju, visi sportisti apzinājās, kāda ir viņu loma šajā pasākumā un, neskatoties ne uz ko, cīnījās, kamēr tas bija iespējams gan tehniskā, gan fiziskā ziņā. Šajās sacensībās varēja redzēt jau iepriekš pieminēto Tomasu, kurš bija pietiekami ātrs, lai varētu cīnīties par "Top 3" vietām. Pa braucieniem devītā, sestā un astotā vieta.

Tieši tādas pašas uzslavas ir pelnījis Kristers Drevinskis, kurš vēl pirms sacensībām iedzīvojās mikro traumā un nebija skaidrs, vai varēs vispār ņemt dalību, tomēr Kristers, uzskatu, nostartēja ļoti labi un parādīja savu cīņas sparu, kaut veselība nebija tā pati labākā. Kristeram pa braucieniem 12., 16. un 13. vieta.

Protams, visgrūtāk klājās Raineram Žukam, kurš startēja ar 125cc klases motociklu, tomēr šāds ir tas sacensību formāts un Rainers darīja, ko varēja. Pat startos izdevās izvirzīties ļoti augstās vietās, tomēr nebija stabilitātes, kura bija vairāk nepieciešama, bet sportists parādīja labu braukšanu un domāju, ka arī pats ir apmierināts ar sasniegtajiem rezultātiem. Raineram pa braucieniem 27., 29. un 29. vieta. Komanda 14 valstu konkurencē ierindoja sevi sestajā vietā.

Saskaitot visu trīs klašu vērtējumus kopā, Latvija izcīnīja ceturto vietu no 14 valstīm, kas bija ieradušās."

Kopvērtējums

VietaValsts
1.Beļģija
2.Lielbritānija
3.Dānija
4.Latvija
5.Nīderlande
6.Šveice
7.Francija
8.Vācija
9.Portugāle
10.Īrija
11.Ungārija
12.Igaunija
13.Zviedrija
14.Luksemburga