Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Blakusvāģu motokrosa PČ kalendārā 2024. gadam iekļauti 11 posmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Blakusvāģu motokrosa PČ kalendārā 2024. gadam iekļauti 11 posmi
Foto: WSC

Pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā rīkotāji publiskojuši provizorisko 2024. gada sezonas kalendāru, kas paredz, ka pirmais posms tiks aizvadīts 21. aprīlī Portugālē.

Lai gan kalendārs nosauks par provizorisku, organizatoru pauž, ka neparedz turpmākas izmaiņas noteiktajos sacensību datumos.

Kopumā paredzēts aizvadīt 11 posmus deviņās valstīs - pa diviem notiks Francijā un Vācijā. Joprojām kalendārā nav atrodama Latvija, šoreiz arī Igaunija, kur posms notiks vēl šogad. Tiesa gan, devītā posma norises vieta vēl nav paziņota.

Nāciju kausa izcīņa blakusvāģu un kvadriciklu motokrosā norisināsies septembra beigās Čehijā, Loketas trasē, nedēļu pēc pasaules čempionāta noslēguma posma Itālijā.

Augsto piekto vietu debijas sezonā pasaules čempionātā blakusvāģu motokrosā šogad izcīnīja latvieši Daniels un Bruno Lielbārži, kuri nākamgad plāno turpināt startēt. Par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens un francūzis Nikolā Musē, kuri tikko paziņojuši par startēšanu kopā arī 2024. gada sezonā.

2024. gada provizoriskais kalendārs: