Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ķegumā smagu kritienu piedzīvojušais Olsens modies no komas

Juris Grīns
Juris Grīns

Ķegumā smagu kritienu piedzīvojušais Olsens modies no komas
Tomass Kjers Olsens. Foto: Diga Procross KTM

Pozitīvas ziņas nedēļas nogalē saņemtas no motokrosa komandas "Diga Procross KTM Racing", kas vēsta, ka dāņu motosportists Tomass Kjers Olsens ir modies no medicīniskās komas.

Olsens smagu kritienu piedzīvoja pasaules motokrosa čempionāta posmā Latvijā, gūstot nopietnu galvas traumu. Mediķi izlēma, ka jāizraisa mākslīgās komas stāvoklis, kurā sportists pavadīja vairākas dienas. Lai gan Olsena veselības stāvoklis bija smags, tas saglabājās stabils un pamazām progresēja. Līdz ar to viņš no komas tika pamodināts.

Pēc pamošanās Olsens ir spējīgs pakustināt rokas un kājas, un ar katru nākamo dienu veselības stāvoklis uzlabojas. Šonedēļ viņu no Latvijas plānots pārvest uz Dāniju, kur Olsens turpinās ārstēšanos. Komanda atzīst, ka priekšā gaida garš rehabilitācijas process, bet cer uz sava braucēja ātru atlabšanu un atgriešanos trasē.

Daudzus gadus Olsens bija "Husqvarna" rūpnīcas braucējs, MX2 čempionātā arī uzvarot piecos posmos un 14 reizes izcīnot pirmo vietu atsevišķos braucienos. 2017. un 2018. gadā viņš kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, bet 2019. gadā jau bija otrais. Pērn Olsens aizvadīja debijas sezonu MXGP klasē, regulāri guva punktus, bet ne reizi nefinišēja pirmajā trijniekā, savukārt kopvērtējumā ierindojās devītajā vietā.

Šogad Olsens nomainīja komandas un tagad pārstāv "Diga Procross KTM". Pirmajos trīs posmos viņš piecos braucienos finišēja "Top 10", Argentīnas un Portugāles "Grand Prix" izlaida, bet atgriezās uz sacīkstēm Latvijā.

Izmantotie resursi:
MX Vice - Motocross / Supercross / MXGP /...